M:tel: Bez prekida u komunikaciji i za vrijeme kolapsa elektroenergetskog sistema

Usljed havarije na elektroenergetskom sistemu koja je prouzrokovala nestanak struje u više država regije, došlo je do poteškoća u napajanju baznih stanica koje omogućavaju korišćenje telekomunikacionih usluga. Zahvaljujući tehničkim kapacitetima i ekspertskom znanju zaposlenih u kompaniji m:tel, sistem je ubrzo vraćen u funkciju a svi servisi m:tel-a su bez prekida bili dostupni korisnicima.

– I u ovakvim vanrednim situacijama, m:tel je pokazao svoju snagu i obezbedio svojim korisnicima neometanu komunikaciju. Svi ključni sistemi m:tel-a su radili i niti jednog trenutka nisu bili ugroženi. Najvažnije službe i država niti jednog trenutka nisu bili bez mobilnih i fiksnih veza, što govori o sposobnosti našeg sistema da funkcioniše i za vreme ovakvih havarija – poručila je generalna direktorka kompanije m:tel Јelena Trivan.

Tehničke službe m:tel-a su odmah po izbijanju havarije na elektroenergetskom sistemu izašle na teren, što je osiguralo komunikaciju bez prekida u svim opštinama i gradovima. Iz m:tel-a su poručili da je negativan efekat ove havarije bio prisutan kod korisnika koji u svojim domovima nisu imali električne energije, što je dovelo do poteškoća u korišćenju usluga m:tel-a.

Svi servisi kompanije m:tel sada su dostupni u svim opštinama i gradovima.

 

Prethodni članakLajčak ostaje na poziciji izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine
Naredni članakNa Velebitu u nedjelju parastos jadovničkim žrtvama