„Mostarski tamburaši“ održali nezaboravan koncert u okviru „Mostarskog ljeta“

„Mostarski tamburaši“ su sinoć, u okviru međunarodne kulturne manifestacije „Mostarsko ljeto“, održali nezaboravan koncert u kojem su uživali brojni građani i građanke Mostara kao i turisti. Ono što je posebno zanimljivo bilo jeste da je koncert upriličen u jednoj od najprometnijih ulica grada na Neretvi, u Ulici Braće Fejića, što je dalo dodatnu čar večerašnjoj atmosferi.

„U dogovoru sa direktorom Centra za kulturu Mostar Senadom Suljićem odlučili smo da ne pravimo standardni koncert, nego da izađemo među narod na ulicu, što predstavlja i jednu novost na ‘Mostarskom ljetu’ “, istakao je član „Mostarskih tamburaša“ Azer Sandžaktar Bijedić.

U gotovo dva sata trajanja koncerta i više od 30 izvedenih muzičkih numera pjevalo se, plesalo i veselilo.

„Prvi put sam u Mostaru i izuzetno mi je drago da imam priliku prisustvovati večerašnjem koncertu ‘Mostarskih tamburaša’. Oduševljeni smo, kako repertoarom, tako i njihovom izvedbom“, naglasila je Silvana iz Bačke Palanke u Srbiji.

„Ovo nam treba, radost, veselje, pjesma, muzika“, zaključila je Seka iz Mostara.

Da je publika istinski uživala govori i činjenica da su po završetku koncerta vraćali ansambl na bis te ih nagradili višeminutnim aplauzom.

U okviru manifestacije “Mostarsko ljeto” u ponedjeljak, 8. jula u Centru za kulturu Mostar će biti održana veče sevdaha: promocija knjige “Sevdalinka” autora Muhameda Žere, sa početkom u 20 sati.

Prethodni članakAtal najavio da će danas ponuditi ostavku
Naredni članakPreminula Snježana Mulić Softić, novinarka i urednica