MOSTARSKI MUFTIJA TRAŽI OD GRADA MOSTARA DA ZAUSTAVI GRADNJU HNK MOSTAR I VRATI ZEMLJU ISLAMSKOJ ZAJEDNICI

Mostarski muftija Selam Dedović danas je od javnog pravobranioca Grada Mostara Almira Mujkanovića zatražio da  preduzmete sve zakonske radnje s ciljem očuvanja centralne zone Grada Mostara, nekadašnjeg lokaliteta Lakišića harema, od daljnje nelegalne gradnje koja se najavljuje na zgradi Hrvatskog narodnog kazališta, saopšteno je iz Muftijstva mostarstkog.

”Kao javni gradski pravobranilac Vi ste po zakonu obavezni da preduzmete korake i poništite nelegalne i kriminalne pravne radnje koje su u prethodnom periodu preduzimane i koje su dovele do protivzakonitog knjiženja pomenutog lokaliteta na ime Hrvatskog narodnog kazališta. Vaša je dužnost da  obezbjedite poštovanje zakona i pravnih procedura i tako omogućite ravnopravan tretman svih zainteresovanih subjekata za taj lokalitet što uključuje Islamsku zajednicu u Mostaru koja decenijama trpi diskriminaciju u pogledu nerješavanja njenog zahtjeva u vezi s tim lokalitetom“, navodi se u zahtjevu muftije mostarskog.

Prethodni članakU Trebinju uhapšen policajac ubica: Nasmrt pretukao mladića u kafiću, pa pobjegao u BiH
Naredni članakŠOK BOMBE, SUZAVAC, OKLOPNA VOZILA NA KOSOVU, Vučić izdao naredbu da se podigne borbena gotovost Vojske Srbije