Mostarac sa svojim radnicima podijelio 50 posto profita firme

Mostarac Senad Šantić, ovog je ljeta sve uposlenike svoje firme ZenDev počastio osmodnevnim plaćenim godišnjim odmorom u Turskoj, a sada je odlučio nagraditi svoje zaposlenike tako što će im udijeliti 50 posto ukupnog profita kompanije.

Odluku je donio sa svojim dugogodišnjim prijateljem i partnerom Nikolom Mirkovićem.

 

 

Prije pet godina Šantić se vratio u Bosnu i Hercegovinu iz Švedske, i sa prijateljem Mirkovićem osnovao IT kompaniju ZenDev. Danas zapošljavaju više od 60 mladih ljudi u Bosni i Hercegovini.

“Kada smo osnivali ZenDev, Nikola i ja smo željeli da unaprijedimo kvalitet života u regiji. Bez naših zaposlenih i njihovog truda ZenDev ne bi bio ono što danas jeste. Na ovaj način, želimo našim radnicima vratiti uslugu za sve ono što su oni učinili za nas. Naš cilj je stvaranje kulture u kojoj će se svaki radnik osjećati odgovornim za uspjeh kompanije, te da ih za to proporcionalno nagradimo”, rekao je Šantić.

Ova uspješna IT kompanija posluje s klijentima iz Švedske, Švicarske, Norveške i Amerike, a ove godine slave svoj 5. rođendan.

Osim rada za svjetske klijente, ZenDev razvija i vlastite proizvode od kojih ističu AvidNote – online software za praćenje bilješki i lakše sarađivanje na dokumentu, koju koriste i preporučuju renomirani američki fakulteti: Harvard, Oxford, Princeton i Stanford.

 

Prethodni članakNastavljena potraga za dvojicom radnika koji su upali u rijeku Bosnu
Naredni članakNa današnji dan prije 28 godina srušen Stari most