Mostara koju su polugolu našli u Vrapčićima lažirala sopstvenu otmicu

Ženska osoba koja je juče u poslijepodnevnim satima pronađena u objektu takozvanih starih bazena kod šljunkare u mostarskom naselju Vrapčići lažirala je sopstvenu otmicu, saznaju mediji iz policijskih izvora. 

Radi se, prema izvorima bliskim istrazi, o dvadesetsedmogodišnjoj S.Č., a i policija i Tužilaštvo potvrdili su nezvanično navode o lažiranju otmice. 

Navodno je djevojka priznala sve istražiteljima prilikom ispitivanja koje je obavljeno u prisustvu ljekara Odjela psihijatrije Kantonalne bolnice “Dr.Safet Mujić”, gdje je zadržana na liječenju.

U pozadini cijele priče su teško narušeni bračni odnosi.

Prema prvim informacijama datim policiji je izjavila “da ju je neko oteo ispred „Mepasa“ i da se nakon toga ničega ne sjeća“.

Podsjetimo radnici šljunkare u Vrapčićima pronašli su S.Č., a do tog mjesta se dovezla taksijem, nakon što se jučer ujutro udaljila iz porodične kuće u Blagaju.

U tom objektu S.Č je provela  dva do tri sata, nakon što je zapazila radnika koji je kamionom vršio istovar.

– Vidio sam žensku osobu u donjem vešu, vezanih ruku kako nešto viče i ide prema meni. U jednom trenutku je pala. Uplašio sam se, bila je sva crna po tijelu i odmah sam pozvao kolege. Znate, nije bilo svejedno, jer je ona govorila: “Pomozite, ubit će me!”, rekao je medijima radnik. 

Kada su radnici dotrčali, ona je pala, te su radnici pozvali policiju i Hitnu pomoć.

Prethodni članakKORONA SE OPET RAZBUKTAVA, U MOSTARU ZA DAN 106 NOVIH SLUČAJEVA
Naredni članakDodik: Srpska će naći mehanizam da tuži Šmita