Mostar: Projekat pročistača otpadnih voda u Tužilaštvu HNK

 

U Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona, kako saznajemo, privode kraju istragu protiv četiri osobe iz „Vodovoda“ i Gradske uprave Mostara zbog sumnje na zloupotrebu položaja u vezi s izgradnjom i radom mostarskog pročistača otpadnih voda.

Kako su nam potvrdili, osim propusta u izgradnji ovog postrojenja, poseban fokus su stavili i na istražne radnje u vezi s troškovima tokom međunarodnog arbitražnog postupka s izvođačem radova, grčkom kompanijom „Actor“.

Kako smo pisali, a što nam je početkom godine potvrdio gradonačelnik Mostara Mario Kordić, iz gradske kase će Grcima biti isplaćeno čak 750.000 eura, i to u 24 rate, međutim, u okviru istrage su i troškovi isplate međunarodnom timu advokata od 300.000 eura!

Kordić je, nakon sastanka sa švedskom ambasadorkom u BiH Johanom Stromkvist (Johanna Stromquist), kazao da je prošle sedmice izvršen tehnički prijem objekta pročistača, čime su evidentno raniji nedostaci otklonjeni.

– Čekamo odgovor od Federalnog ministarstva prostornog uređenja i, prema nekakvim saznanjima, to ide u dobrom smjeru, tako da bismo u narednih dvadesetak dana trebali, konačno, imati upotrebnu dozvolu – kazao je Kordić.

 

avaz

Prethodni članakLepa Brena o raskrsnici u karijeri i susretu sa Baba Vangom “Htjela sam da prestanem sa pjevanjem, a ona mi je život ispričala u PET REČENICA”
Naredni članakJustin Bieber pati od teške bolesti: Pola lica mu je paralizovano