Mostar: Let za München i Veronu utorkom i petkom, za Rim i Bari četvrtkom i nedjeljom

Italijanska avio kompanija Sky Alps objavila je početak letova na tri linije iz Mostara. No, u tom setu nije i početak letova za Bari. Sada je kompanija objavila i početak tih letova, i to od 2. maja. Kompanija će letjeti za München i Veronu utorkom i petkom te za Rim i Bari četvrtkom i nedjeljom.

Cijene karata su formirane tako da za let od Mostara do Münchena treba izdvojiti 129 evra u jednom smjeru, a za Rim u jednom smjeru karta je 89 evra, dok je jednosmjerna karta do Verone 79 evra. Karte za navedene letove dostupne su za rezervacije na službenoj stranici italijanske kompanije Sky Alps.

Prema najavi, uskoro će biti dostupne i karte za Bari kao četvrtu destinaciju kojom će italijanska kompanija povezati Bosnu i Hercegovinu s Italijom i Njemačkom.

Uz postojeću direktnu liniju sa Zagrebom, putem firme Croatia Airlines, a koja otvara mogućnost letova u veliki broj drugih evropskih i svjetski značajnih destinacija, kao i dolaskom firme Sky Alps, čime su potvrđene direktne linije iz Mostara za Rim, München, Bari i Veronu, iz Mostara je uspostavljena direktna vazdušna povezanost s Beogradom.

Direktor Aerodroma Mostar Marko Đuzel ovom je prilikom uputio na činjenicu da se rijetko koji aerodrom može pohvaliti da ima četiri huba, kazavši kako München, Rim, Zagreb i Beograd puno znače, konkretno, otvara se osamdeset destinacija, od zapadne Evrope pa do Amerike.

O kakvom je napretku riječ, govori i podatak da je Mostar sada direktno povezan sa šest destinacija, a do sada taj broj nikada nije bio veći od tri. U pogledu broja putnika, podsjetio je kako su lani imali 20.500, a ove se godine očekuje blizu 40 hiljada.

Prethodni članakNOVA TRVENJA U MOSTARU- Postavljena tabla izgradnje centra Mevlana, Grad odgovara: To je provokacija
Naredni članakDodik: Odgovorna nacionalna politika i dalje će biti okosnica politike SNSD-a