Mostar i Karsiyaka partneri u projektu energetske efikasnosti obnove javnih objekata

Gradonačelnik Mostara  Mario Kordić sastao se u četvrtak u Mostaru sa zamjenicom gradonačelnika Karsiyake Saadet Çağlın, predstavnicima međunarodne organizacije Peterom Schilkenom i Ianom Turnerom, te Iljom Drmačom s Energetskog instituta Hrvoje Požar iz Zagreba, saopšteno je iz Grada Mostara.

U povodu njihovog dolaska u Mostaru održana je i radionica o temi energetske efikasnosti obnove javnih objekata koja se organizuje u okviru Evropskog Interreg MED projekta Učinkovite zgrade.

Grad Mostar je prepoznat kao uspješan partner u provedbi projekta Interreg “MED IMPULSE” i kao takav, nakon prijave krajem 2020. godine na javni poziv od strane Interreg “MED Eficient Buldings”, odabran je između mnogo prijavljenih gradova za nastavak projektnih aktivnosti. Odabrano je šest gradova i to za prijenos dobrih rezultata provedenih projekata Interreg MED na druge gradove.

Grad partner Grada Mostara je Grad Karsiyaka iz Turske, a koordinator projekta je Energy Citis. U ime Grada Mostara imenovan je tim u sastavu Darko Knezović, kao voditelj projektnog tima, IMPULSE, te Ana Zelenika kao članica projektnog tima IMPULSE.

Na današnjem sastanku naglašena je važnost saradnje i razmjene iskustava u ovom projektu, te najavljena nova radionica u Karsiyaki, saopšteno je iz Grada Mostara.

Prethodni članak“Sine moj, znaš da te volim, šapnula sam ti u snu” Potresno pismo Mirele koja nosi bebu s tumorom na mozgu
Naredni članakPotvrđena optužnica za zločin u Dobrovoljačkoj