MNOGI ODLAZE ISCIJELJENI Patrijarh Porfirije služio liturgiju u manastiru Lepavina

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije služio je na praznik Uspenja Presvete Bogorodice liturgiju u manastiru Lepavina na prostoru današnje Hrvatske.

Patrijarhu je na liturgiji sasluživalo sveštenstvo Eparhije zagrebačko-ljubljanske, a pojao je hor Crkvene opštine Zagreb kojim je dirigovala Ivana Srbljan, saopšteno je iz Srpske pravoslavne crkve.

U besjedi, patrijarh Porfirije juče je istakao da je manastir Lepavina duhovni centar Eparhije zagrebačko-ljubljanske u kom se sabiraju ljudi sa mnogih strana kako bi se poklonili čudotvornoj ikoni Presvete Bogorodice i uzeli njen blagoslov.

– Nema čovjeka koji je sa vjerom i smirenjem dolazio na ovo sveto mjesto, a da nije razriješio u svojoj duši neki svoj unutrašnji duhovni čvor. Neretko se dešavalo da mnogi koji dođu i sa nekom tjelesnom bolešću, zbog poverenja u ljubav Božiju i zastupništvo Presvete Bogorodice odlaze iscijeljeni – rekao je patrijarh Porfirije.

Po završetku liturgije, patrijarh Porfirije blagoslovio je slavske darove, a druženje naroda sa svojim prvojerarhom nastavljeno je na tradicionalnom slavskom ručku.

Prethodni članakŠarović potvrdio: Sutra sastanak šefova opozicionih stranaka u Banjaluci
Naredni članakPREMINUO MLADIĆ OD 30 GODINA Dr Stokić: Na intenzivnoj njezi izključivo nevakcinisani