Mitropolit Amfilohije pozitivan na COVID-19

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pozitivan je na koronavirus, potvrđeno je „Vijestima“ nezvanično iz više izvora.

Amfilohije je testiran juče oko 14 časova u cetinjskoj bolnici „Danilo I“.

Prema nezvaničnim informacijama iz te zdravstvene ustanove, poglavar Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) žalio se zdravstvenom osoblju da je prethodnih dana imao povišenu tjelesnu temperaturu.

Prema nezvaničnim informacijama iz cetinjske bolnice, odrađena je standardna procedura – uzorkovanje, urađena je epidemiološka anketa, klinički pregled i snimak pluća.

On je smješten u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) u Podgorici.

„Prethodne dane mitropolit je proveo u kućnoj izolaciji i pod neprekidnim ljekarskim nadzorom. Iako je njegovo opšte zdravstveno stanje i danas utvrđeno urednim ( bez značajnijih poteškoća), a on se lično dobro osjeća, kovid-test je potvrdio da je vladika inficiran ovim virusom, pa je, baš iz tih razloga, on prevezen u KBC Podgorica. Tamo će, zbog povoljnijih uslova liječenja, biti smješten sve dok traje infekcija“, ističe se u saopštenju Mitropolije.

Iz MCP su dodali da je opšte mišljenje ljekara, da je Amfilohijevo zdravstveno stanje, s obzirom na pozitivan rezultat testa – sasvim stabilno i pod kontrolom.

„Pozivamo braću i sestre na usrdnu molitvu punu vjere i ljubavi – kako za mitropolitovo što skorije ozdravljenje, tako i za zdravlje i napredak svih oboljelih“, zaključuje se u saopštenju MCP.