Minja Belović i Darko Zovko imenovani za sudije Kantonalnog suda u Mostaru

Visoki sudsi i tužilački savjet BiH (VSTS) je donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, imenovani su:

Marija Čolić, na poziciju predsjednice Kantonalnog suda u Odžaku;  Ivanka Stanić, na poziciju glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Posavskog kantona; Mediha Boškailo-Veledar na poziciju sudije Kantonalnog suda u Mostaru; Mirela Omanović, na poziciju sudije Kantonalnog suda u Sarajevu; Nedžad Šljuka, na poziciju sudje Kantonalnog suda u Sarajevu; Minja Belović, na poziciju sudije Kantonalnog suda u Mostaru; Darko Zovko, na poziciju sudije Kantonalnog suda u Mostaru; Vesna Vujica na poziciju sudije Kantonalnog suda u Novom Travniku i Marin Vican, na poziciju sudije Opštinskog suda u Ljubuškom. Na poziciju tužioca Federalnog tužilaštva Federacije BiH izabrani su: Lejla Hasanbegović i Saša Sarajlić. Ines Pušac, na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona; Senka Delić, na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona; Azer Ulemić, na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona; Elvir Rahmanović, na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona i Edina Ćehajić, na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Na nivou Republike Srpske, imenovani su: Mladen Mitrović, na poziciju glavnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru; Biljana Majkić Marinković, na poziciji sudije Vrhovnog suda Republike Srpske; Dušan Đuričić, na poziciju sudije Okružnog suda u Istočnom Sarajevu; Senad Hadžiomeragić na poziciji sudije Okružnog suda u Istočnom Sarajevu; Aleksandra Timotić Ristić, na poziciju sudije Osnovnog suda u Vlasenici i Mustafa Jupić na poziciju tužioca u Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju.

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 9. maja 2022. godine, saopšteno je iz VSTS.

Prethodni članakMOSTAR: Predstavljeno petoknjižje ”Od Kosova i Metohije do Jadovna, Jasenovca i Prebilovaca” vladike Atanasija
Naredni članakSastanak Dodika i Vučića u Beogradu