MINISTAR LUČIĆ SE SASTAO S ČLANOVIMA KOORDINACIJE SRBA MOSTAR

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić sastao se danas u Mostaru sa članovima Koordinacije Srba Mostar s kojima je razgovarao o potrebama povratnika i problemima vezanim za obnovu stambenih jedinica.

Lučić je nakon sastanka izjavio da Ministarstvo za izbjegle i raseljene u saradnji sa Sekretarijatom za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske nastoji da pomogne poboljšanju položaja Srba povrtanika u Mostaru.

”Preko Komisije za izbjegle i raseljene BiH uradili smo izgradnju jednog igrališta u Baćevićiam kod Mostara, a pomoći ćemo i izgradnju jedne kapele. U toku je izrada mapiranja potreba lokalnog stanovništva gdje ćemo dobiti tačnu informaciju koliko imamo lica koji žele da obnove svoje objekte i žele da se vrate. Radimo na tome kako bismo uspjeli da riješimo probleme interno raseljenih lica”, naveo je Lučić.

On je dodao da je imao zahtjeve za pomoć od povratnika kada je u pitanju izgradnja koridora Vc kroz Mostar, te apelovao da se poštuju prava povratnika i imovinsko-pravni odnosi.

Predsjednik Koordinacije Srba Mostar Dušan Golo naveo je da je s Lučićem razgovarano o programima obnove stambenih jedinica i projektima važnim za povratnike.

”Razgovarali smo o obnovi stambenih jedinica. Po našim procjenama na području Mostara je još oko 1000  neobnovljenih stambenih objekata Srba, a oko 200 porodica se stalno javlja na konkurse. Zamolio ministra da Mostar uđe u prioritete kada je u pitanju raspodjela sredstava za obnovu, posebno kada je u pitanju Regionalni stambeni program, jer posljednje četiri godine, koliko ja znam, iz tog programa nije obnovljena nijedna kuća”, kazao je Golo.

Prethodni članakJeziv slučaj: Vozač školskog autobusa prijavljen da je napastvovao djevojčicu
Naredni članakMehmedović: Srbija vakcinacijom vara građane BiH, odlazak u Beograd je skup