Miloš Vučević izabran za predsjednika Srpske napredne stranke

Miloš Vučević izabran je danas u Kragujevcu za predsjednika Srpske napredne stranke.

Vučević je, nakon vanredne sednice Skupštine SNS na kojoj je izabran na tu funkciju sa koje se povukao Aleksandar Vučić, izjavio da se politika SNS neće mijenjati i da će i dalje biti motor razvoja Srbije.

Zahvalio je dosadašnjem predsjedniku SNS na svemu, kako je rekao, na 11 godina sjajnog vođenja stranke i borbe prije svega za Srbiju i SNS kao motora razvoja Srbije.

“Kod nas ovo nije nikakav diskontinuitet, već je jedinstvena priča, otvaramo novog poglavlje  u našoj knjizi. Naša politika se neće menjati, ostajemo stranka motor razvoja naše otadžbine, ali i stranka koja neguje i čuva tradicionalne vrednosti srpskog naroda, svih građana Srbije, koja će se politički zalagati za očuvanje KiM u sastavu Srbije, koja će voditi računa o interesima srpske zajednice gde god da žive, pre svega na prostoru bivše Jugoslavije, i stranka koja će biti najpouzdaniji partner predsjedniku Republike Vučiću”, rekao je Vučević.

Dodao je da je SNS podržala prijedlog Vučića da SNS uzme učešće u formiranju Pokreta za narod i državu odnosno Narodnog pokreta.

“Mnogo konkretnije ćete moći već krajem juna da vidite po tom pitanju”, dodao je Vučević.

Dosadašnji predsjednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić predložio je Vučevića na vanrednoj skupštini stranke u Kragujevcu za svog nasljednika.

Naglasio je da u trenutku kada se on nalazi na mjestu na kome je bio i  Tomislav Nikolić koji mu je predavao palicu stranke, da ne može da iskaže koliko je  ponosan što je vodio najbolju stranku u zemlji.

“Znam koliko voli stranku”, rekao je Vučić za Vučevića i naglasio da ga zna kao čovjeka odanog SNS iz dobre porodice, ali i posvećenog ideji samostalne nezavisne i prosperitetne Srbije,

“Verujem da će uz našu podršku moći da da jos više”, rekao je on.

Prethodni članakDodik o posjeti Rusiji i sastanku sa Putnom: “Moja uloga kao predsjednika Srpske je da ne zatvaram vrata nikome”
Naredni članakGujon: Srbi iz dijaspore složni i privrženi svojoj Srbiji