MILIVOJEVIĆ, KORDIĆ, MARIĆ: VAŽNE DANAŠNjE PORUKE PATRIJARHA PORFIRIJA

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić zahvalio je Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju što je posjetio Mostar, kao i na porukama koje je uputio.

Kordić je naglasio da je momenat u kojem je patrijarh Porfirije došao prevažan za Mostar jer se u posljednje tri godine, upravo riječima koje su se danas čule, pokušava poslati pozitivna emocija iz ovog grada – da bi svima u BiH bilo bolje.

“Mislim da smo na dobrom putu, ovo je sigurno vjetar u leđa, velika pomoć. Hvala Vam još jednom što ste s nama ovdje, hvala Vam na svim porukama koje ste danas slali iz Mostara i ako Bog da idemo dalje, nek bude sve dobro”, rekao je Kordić.

I zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević iskazao je zahvalnost patrijarhu Porfiriju za posjetu Mostaru, ali prije svega za njegove divne riječi koje trebaju da budu osnovica, polazna tačka za gradnju boljih odnosa.

“To pokušavamo posljednjih godina. Nadam se, poslije ovakvih Vaših riječi, da će to biti mnogo lakše, da će to biti mnogo bolji put. Hvala što ste došli, što ste nas udostojili Vaše posjete, mi ovdje u Mostaru to ćemo duboko cijeniti”, naglasio je Milivojević.

On je izrazio nadu da će i sutrašnji donatorski ručak omogućiti da u ovoj godini, u kojoj se obilježava 150 godina od osveštanja Hrama Svete Trojice u Mostaru, budu prikupljena potrebna sredstva za obnovu i da u što kraćem roku bude završen hram.

“Nadam se da ćemo imati prilike da Vas ovdje ubrzo ponovo dočekamo i da ponovo osveštamo obnovljeni Hram Savete Trojice”, istakao je Milivojević.

Predstavnik Gradskog vijeća Salem Marić poželio je da ova današnja poruka mira, zajedništva iz Mostara ode što dalje, kao i da što prije bude završena obnova Hrama Svete Trojice, koji je jedan od simbola ovog grada.

“Ovo je jako dobra poruka, zahvaljujem se i nadam se da ćemo sutra imati uspješan donatorski ručak, kako bi Crkva konačno bila završena”, rekao je Marić.

On je zahvalio patrijarhu Porfiriju za posjetu i za to što će Mostar ova dva dana biti ponovo u centru pažnje, po dobru.

“Sutra ćemo, ako Bog da, na ovom donatorskom ručku zaista učiniti ono što se od nas i očekuje, a što smo i do sada pokazali, da omogućimo da naša pravoslavna crkva bude urađena do kraja, da to bude veoma brzo, i da ova poruka mira, zajedništva iz Mostara ode što dalje”, rekao je Marić.

Prethodni članakPATRIJARH PORFIRIJE: ZAJEDNIČKIM NAPORIMA DO TOGA DA SVIMA BUDE BOLjE
Naredni članakPATRIJARAH PORFIRIJE U MOSTARU: MOLIM SE DA DA SE OVAJ HRAM ZAVRŠI I OSVEŠTA ZA IDUĆU SLAVU (video)