MILIONI NA BALKANU NA +40 OSTALI BEZ STRUJE! Situacija u BiH se polako normalizuje, veliki dio domaćinstava dobio električnu energiju

Nakon haosa i prekida rada u elektroenergetskom sistemu, struja se vraća u domaćinstva u brojnim gradovima širom Bosne i Hercegovine. 

Naime, kako javljaju čitaoci, električna energija se postepeno vraća u Banjaluku, Kotor Varoš, Konjic, Doboj, Tuzlu, Sarajevo, dijelove Mostara…

U nekim Sarajeva proradili su i pojedini semafori. Trenutno su svugdje policajci koji regulišu saobraćaj i sve se odvija bez problema. Struja je, kako javljaju, došla na Ilidžu, Čengić Vilu i Otoku.

Luka Petrović, v.d. generalnog direktora Elektroprivrede Republike Srpske rekao je da se vrlo brzo očekuje stabilizacija sistema.

Naime, bez struje su bili gradovi u BiH, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Albaniji i Grčkoj.

Kako se neslužbeno doznaje iz Hrvatskog operatora prijenosnog sistema, dogodio se raspad elektroenergetske mreže kroz tri države – prvo je krenulo iz Crne Gore, potom je prekid struje zahvatio Bosnu i Hercegovinu, a zatim i dio Hrvatske – cijelu Dalmaciju, pa sve do Rijeke, navodno do trafostanice Brinje.

Ova havarija nezapamćena do sada dogodila se u danu kada se regija bori sa ogromnim vrućinama i temperaturama koje prelaze i 40 stepeni.

Prethodni članakLakić: Moramo biti oprezni i sve uraditi polako kako ne bi izazvali novi kolaps i veće havarije
Naredni članakKalinić se vratio u Crvenu zvezdu