Milica Stanković Bojić imenovana za predsjednicu Osnovnog suda u Trebinju

Visoki sudski i tužilački savjet BiH imenovao je Miroslava Popovića za sudiju Suda BiH.
Tokom dvodnevne sjednice, koja je održana juče i danas, Milica Stanković Bojić imenovana je na poziciju predsjednika Osnovnog suda u Trebinju, dok je Karolina Čalić Topalović imenovana na poziciju zamjenika glavnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Doboju.

Senada Uzunić i Alen Žabić imenovani su na pozicije sudija Kantonalnog suda u Tuzli, Azemina Čelik Bahtić, Nina Mujkanović Majkić i Anes Nanić na pozicije stručnog saradnika Opštinskog suda u Sarajevu, te Alija Sinanović na poziciju stručnog saradnika Opštinskog suda u Zenici, saopšteno je iz VSTS-a.

Pri donošenju odluka o imenovanju, VSTS je uzeo u obzir kriterijume poput stručnog znanja, radnog iskustva, radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti da nepristrasno, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obavlja dužnosti u okviru funkcije, te iskustva na rukovodećim poslovima.

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija na dužnost će stupiti 11. decembra, osim sudije Kantonalnog suda u Tuzli Alena Žabića koji stupa na dužnost 28. februara 2024. godine.

Prethodni članakSavjet ministara zatražio informaciju o bezbjednosti mineralnih voda i gaziranih pića
Naredni članakKošarac: Strategija poljoprivrednog i ruralnog razvoja u završnoj fazi