Milatović pozvao na sastanak lidere svih parlamentarnih stranaka

Predsjednik Crne Gore Јakov Milatović pozvao je lidere svih parlamentarnih političkih stranaka na sastanak da bi ih, kako se navodi u pozivu, upoznao o zaključcima njegovog razgovora sa predsjednikom Evropskog savjeta Šarlom Mišelom.

Milatović je zahvalio parlamentarnim strankama na dosadašnjem zalaganju kako bi Crna Gora dobila pozitivan IBAR i na, kako kaže, jedinstvu koje je tom prilikom pokazano.

– Posebno raduje što smo svjedočili jedinstvu u Skupštini prilikom usvajanja IBAR zakona i okupljanju oko najvažnijeg strateškog cilja za našu državu – članstva u EU. Kao što ste upoznati, u utorak sam na poziv predsjednika Evropskog savjeta Šarla Mišela boravio u Briselu, a nakon njegovog odlaganja već isplanirane posjete Crnoj Gori – naveo je Milatović u pozivu.

Milatović je naveo da, imajući u vidu da se Crna Gora nalazi u ključnoj etapi evropskog puta, smatra izuzetno važnim da parlamentarne stranke budu u potpunosti informisane o zaključcima razgovora koje je imao u Briselu sa EU partnerima.

– Ovo je posebno važno u kontekstu složene društveno-političke dinamike koju je, u narednom periodu, neophodno usmjeriti ka ostvarivanju što skorijeg članstva zemlje u EU… – navodi se u pozivu liderima parlamentarnih stranaka, prenosi podgorički portal CdM.

Sastanak će biti održan u Vili Gorica.

Prethodni članakStiže novi šef Delegacije EU u BiH: Satler odlazi 31. augusta
Naredni članakUtvrđene izmjene – iz Krivičnog zakonika briše se rodni identitet