Milanović: Ne dam Hrvatsku Plenkovićevoj kriminalnoj organizaciji

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović poručio je da neće dati ostavku i Hrvatsku prepustiti predsjedniku vladajućeg HDZ-a Andreju Plenkoviću i “njegovoj kriminalnoj organizaciji”.

Milanović je rekao da je njegova odgovornost i dužnost prema građanima koji su ga izabrali, kao i prema svima koji ne žele trpjeti Plenkovićevu “diktaturu”, spriječiti HDZ da potpuno ovlada Hrvatskom.

“Protekle četiri godine, kao predsjednik Republike, uspio sam sačuvati barem neke institucije od Plenkovića i njegovih jataka. Do sada smo institucije branili, a sad je vrijeme da ih oslobodimo”, naveo je Milanović na Fejsbuku.

Milanovića je danas na podnošenje ostavke i kandidovanje na parlamentarnim izborima pozvao Plenković, koji je i premijer Hrvatske, navodeći da je nakon toga odmah spreman na sučeljavanje.

U bh. gradu sa svega 30.000 stanovnika za dva mjeseca potrošen 281 milion KM

Plenković je ocijenio da je Milanović “otjerao birače opoziciji” i još jednom ga optužio da krši Ustav, prenosi Hina.

Milanović je odredio 17. april kao datum za parlamentarne izbore u Hrvatskoj, nakon raspuštanja hrvatskog parlamenta 14. marta.

Parlamentarni izbori prvobitno su bili planirani za jesen, ali je Vlada odlučila da ih održi prije izbora za Еvropski parlament u junu.

Milanović je rekao da će se kandidovati kao nezavisni kandidat na listi Socijaldemokratske partije /SDP/ Hrvatske, a da prethodno neće da podnese ostavku na mjesto predsjednika države.

Ustavni sud Hrvatske presudio je Milanović kao nestranačka osoba ne smije da bude kandidat za poslanika, niti kandidat za predsjednika Vlade bilo koje političke opcije, kao ni da na bilo koji način učestvuje u izbornoj kampanji ako ne podnese ostavku na funkciju predsjednika države.

Prethodni članakPutin zapalio svijeću za žrtve u „Krokusu“
Naredni članakVEČE SJEĆANJA U MUZEJU ŽITOMISLIĆ: VLADIKA ATANASIJE – PROROK SVOG VREMENA