Mepas više ne radi nedjeljom

Uprava Mepas Malla poštivat će Odluku Grada Mostara o neradnom danu te centar neće raditi nedjeljom, saopštili su iz Mepasa.

Reakcija je uslijedila nakon anonimnih pisama radnika Mepasa koji su izazili bojazan da će ovaj centar nastaviti raditi nedjeljom, a da će za neradni dan biti izabran nei drugi dan u sedmici.

“Svi zakupci Mepas Mall centra poštuju zakonske odredbe po kojima je svaki radnik u centru imao jedan slobodan dan u sedmici ili više”, naveli su iz Uprave.

Novo radno vrijeme Mepas Mall centra je od ponedjeljka do subote od 09:00 do 21:00 čas, dok je nedjeljom centar zatvoren. Odluka o radnom vremenu Mepas Malla na snagu stupa od danas te kako navode iz Mepas Malla, svi zakupci su dužni pridržavati se Odluke uprave.

Podsjetimo, Gradsko vijeće Grada Mostara na prošloj sednici donijelo je odluku o radnom vremenu objekata kojima pravne i fizičke osobe obavljaju djelatnost na području Grada Mostara kojom se zabranjuje rad trgovina nedjeljom. Rad nedjeljom moguć je ukoliko trgovina podnese zahtjev za izuzimanje. U tom slučaju ista mora odabrati neki drugi dan u sedmici kao neradni.

 

Prethodni članakSnaha pretukla zaovu koja je završila u bolnici
Naredni članakZA 100 NAJBRŽIH: Novi telefon iz Xiaomi 12 serije sa poklonom