Megan Markl naljutila Britance, želi zaštititi riječ staru skoro 500 godina

Megan Markl pokušava zaštititi istorijsku riječ ‘arhetipovi’ nakon što je najavila da će se njena prva serija podcasta za Spotify zvati Archetypes.

Vojvotkinja od Saseksa podnijela je Kancelariji za patente i žigove SAD prošlog mjeseca prijavu koja pokriva korištenje ‘arhetipova’, riječi koja potiče iz starogrčkog i prvi put je ušla u englesku upotrebu oko 1540-ih.

Prijavu je izradio Archewell Audio, jedna od 11 kompanija koje su osnovali Hari i Megan sa sjedištem u poresnoj oazi Delavara. To bi značilo da njih dvoje posjeduju zaštitni znak, a ne Spotify, koji im je 2020. platio, kako se priča, 18 miliona funti.

Ove vijesti razbjesnile su Britance i tamošnje medije.

Ovo su naslovi koji su se pojavili u tamošnjim medijima:

“Sada Meghan pokušava zaštititi riječ ‘arhetipovi’, Vojvotkinja želi spriječiti bilo koga drugog da koristi tu riječ – koja se prvi put pojavila u engleskom jeziku prije 470 godina – nakon što ju je odlučila upotrebiti za naslov svog Spotify podcasta”, naslov je članka na Daily Mailu.

“Megan Markl pokušava zaštititi svakodnevnu riječ za naslov Spotify podcasta uprkos tome što postoji STOTINAMA godina”, naslov je članka na The Sunu.

Prethodni članakDogovorena manjinska vlada Crne Gore
Naredni članakPredsjednici Srpske i premijerki Srbije priznanje “Kapetan Miša Anastasijević”