Dogovorena manjinska vlada Crne Gore

Manjinsku vladu Crne Gore koju će predvoditi Dritan Abazović, činiće, pored koalicije Crno na bijelo, SNP, SD, SDP i manjinske partije.

Kako prenosi crnogorski portal Borba, SNP je popustio pod pritiskom i pristao na ulazak SDP-a i SD-a u buduću izvršnu vlast, čije će odluke u Skupštini podržavati 29 poslanika DPS-a.

Novi partneri u vršenju vlasti su se takođe dogovorili da mjesto predsjednika Skupština pripadne partiji koja je razvlašćena na izborima od 30. avgusta 2020. godine.

Konstituenti nove vlasti su odlučili da smijene sve kadrove pobjedničkih lista Za budućnost Crne Gore i Mir je naša nacija kojima su te pozicije pripadala na osnovu rezultata istorijskih izbora od prije godinu i osam mjeseci.

Njih će pored kadrova koalicije Crno na bijelo i SNP-a zamijeniti ljudi koji su javne funkcije pokrivali iz vremena DPS-ove diktature.

I na kraju treba dodati da je proces formiranja manjinske vlade finalizovan pod intezivnim pritiscima zapadnih ambasada u Podgorici kojima su prethodnih dana izložene političke grupacije koje će biti dio manjinske vlade.

Prethodni članakAmbiciozni planovi “Aerodroma RS”: Cilj više od 3.000 letova i 300.000 putnika u 2022.
Naredni članakMegan Markl naljutila Britance, želi zaštititi riječ staru skoro 500 godina