Međunarodni dan učitelja: Poziv koji sa sobom nosi ogromnu odgovornost

Povodom Međunarodnog dana učitelja, 5. oktobra, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Željka Stojičić uputila je najiskrenije čestitke svim prosvjetnim radnicima i izrazila iskrenu zahvalnost na ljubavi, trudu i posvećenosti koju ulažu u svoj poziv.

– Učitelji nisu samo nosioci znanja, već i vodiči, inspiracija i podrška svakom pojedincu na njihovom putu odrastanja i obrazovanja. Vaša posvećenost prenošenju znanja na mlada pokoljenja, te neizmjerna ljubav koju dajete svojim učenicima prelazi granice učionica i ostavlja dubok i trajan pečat u životu svakog pojedinca – navodi ona.

Kako se ističe u čestitki, učiteljski poziv nosi sa sobom ogromnu odgovornost, jer oblikujete budućnost društva i nudite temelje znanja i moralnih vrijednosti.

– Vaš doprinos nije samo u formiranju učenika kao akademski obrazovanih osoba, već i u razvijanju njihove odgovornosti i spremnosti za suočavanje sa životnim izazovima – dodaje Stojičićeva.

Kaže, da važnost i zahtjevnost ovog poziva je, dakle, nemjerljiva, a posvećenost i zalaganje svakog prosvjetnog radnika zaslužuje odgovarajuće priznanje zbog čega će i u narednom periodu raditi na poboljšanju standarda svih prosvjetnih radnika, kao i na poboljšanju materijalnih uslova u svim školama. Navodi da, ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske prepoznaje i značaj stalnog usavršavanja prosvjetnih radnika i odlučni su da svim prosvjetnim radnicima, kao i do sada, omoguće usavršavanja u skladu sa najnovijim metodama i tehnologijama u oblasti obrazovanja.

– Srećan Međunarodni dan učitelja i hvala vam na obilju pozitivne energije sa kojom svaki dan ulazite u učionicu! – navodi se u čestitki.

Prethodni članakEP: Sukob u Ukrajini iscrpio budžet Evropske unije
Naredni članakGavran: Zahtjev MMF-a prema BiH neprimjeren i nekoristan