Maloljetnik ranio djevojčicu sa prozora zgrade

Djevojčica (16) ranjena je večeras u šaku hicem iz vazdušne puške ispred Srednje saobraćajne škole Šumadijskoj ulici u Novom Sadu, a prema nezvaničnim saznanjima osoba je pucala sa prozora okolne zgrade.

Psiholog iz pomenute škole kaže da joj se obratila učenica M. K. koja je pogođena sa prozora zgrade u prst ruke. Samo pukom srećom izbjegnuta je veća nesreća jer djevojčica nije pogođena u lice.

Prema nezvaničnim saznanjima, policija trenutno razgovara sa maloljetnikom za kojeg postoji osnov sumnje da je počinio ovo krivično djelo.

Inspektori i dalje utvrđuju da li je pucao samo u djevojčicu ili su mu i drugi prolaznici bili na meti ali nije uspio da ih pogodi. Pretpostavlja se da se uplašio kada je stigla policija i prestao da puca, ali je organizovana opsežna potraga i policija je ušla u trag pucaču.

Portparol zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Novog Sada doktor Zoran Krulj, potvrdio je da je tinejdžerka ranjena.

– Naša ljekarska ekipa intervenisala je po pozivu policije u 18.52 ispred Srednje saobraćajne škole gdje su zatekli djevojčicu sa povredom šake u koju je pogodila dijabola iz vazdušne puške. Djevojčica je u stabilnom i svjesnom stanju prevezena na Odeljenje dečje hirurgije Instituta za zdravstvenu zaštitu djece i omladine Vojvodine – rekao je dr Krulj.

Više detalja biće poznato nakon policijske istrage

Prethodni članakU srijedu Mostarski ekonomski forum (MEF)
Naredni članakŽrijeb za SP: Srbija dobila rivale u Kataru; Sudar sa Brazilom