MAHAO PIŠTOLJIMA, LAGAO DA JE DODIKOV PRATILAC: U Mostaru uhapšen pijani pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela

Borisa Đurovića (29), pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, jutros su rano u Mostaru pripadnici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona lišili slobode.

Kako je potvrđeno iz MUP-a HNK, policijska patrola je u tri sata jutros prijavila da im na znak „Stop“ nije  htio stati vozač automobila Passat, registarskih oznaka A81-E-913, nakon čega su se dali u potjeru za njim.

Nakon što su ga sustigli i zaustavili kod ulaza u Kantonalnu bolnicu „Dr.Safet Mujić“ utvrđeno je da se radi o Borisu Đ., koji je bio u vidno alkoholisanom stanju i koji je odbio alkotestiranje, predstavivši se kao policajac Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Kada su mu kolege iz MUP-a HNK kazali da rade svoj posao, on ih je počeo vrijeđati i prijetiti im riječima: „J…Bog, ja sam pratioc Dodika, sve ću vas ostaviti bez posla“.

Daljom provjerom policija je došla do saznanja da je prethodno, prije nego se odbio zaustaviti na njihov znak, boravio na benzinskoj pumpi Oil AC na Bulevaru, gdje je iz prtljažnika, kako su to potvrdili i svjedoci, izvadio dva pištolja i mahao njima.

Kako je potvrđeno iz Direkcije, Đurović je do prije 10 dana bio u pratnji člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, kada je odlukom Mirsada Vilića, direktora, zbog prijava na problematično ponašanje povučen u bazu u Sarajevo.

Zbog ovog događaja je protiv Đurovića podnesen zahtjev za suspenziju.

On je, inače, u Mostar  poslan radi osiguranja VIP osoba povodom današnjeg obilježavanja godišnjice smrti predsjednika Makedonije, Borisa Trajkovskog.

O svemu je sačinjena službena zabilješka te su preduzete sve neophodne mjere.

 

avaz

Prethodni članakPROGLAŠENA NAJVEĆA KNJIŽEVNA NAGRADA U SRBIJI: “Mešu Selimovića” dobila Vesna Kapor
Naredni članakDodik: BiH ima propalu spoljnu politiku koju kreira i sprovodi SDA