Ljevnaić: Ne propustiti šansu organizovanja OI za mlade 2032. godine

Direktor Olimpijskog centra “Јahorina” Dejan Ljevnaić istakao je nakon sastanka sa Oreli Lemuzi iz Internacionalnog Olimpijskog komiteta iz Lozane da postoji ogromna šansa da Јahorina bude domaćin Olimpijskih igara za mlade 2032. godine i da se ona ne smije propustiti.

Ljevnaić je sa sagovornicom razgovarao i o zaštiti olimpijskog nasljeđa i buduće zajedničke promocije Јahorine, olimpijskog brenda.

– Koristim ovu priliku da podstaknem sve ključne subjekte za zajedničku saradnju i angažman po pitanju kandidature i organizacije. Ovo je velika šansa i ne smijemo je propustiti – dodao je Ljevnaić.

Ljevnaić je upoznao Lemuzijevu o tome da je prvi korak ka kandidaturi organizacija sastanka predstavnika Internacionalnog Olimpijskog komiteta sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i premijerom Radovanom Viškovićem.

– Bilo bi poželjno da se koristi postojeća infrastruktura, da se ujedinimo sa zemljama bivše Јugoslavije i da koristimo skakaonice iz Slovenije kao i odlično razvijene ski-centre iz Srbije – rekao je Ljevnaić.

On je ocijenio da je jedna od glavnih ideja koja vodi ka pomirenju – zajednička organizacija Zimskih olimpijskih igara za mlade 2032. godine.

– Vjerujem da sport, posebno skijanje, nosi sa sobom ključna životna načela koja će nam pomoći da izgradimo zajedno ljepšu budućnost. Fer plej, timski duh i solidarnost neka budu temelji naše inicijative – istakao je Ljevnaić.

On je dodao da je pokrenuo inicijativu, u duhu “Open Balkan” vizije.

– Da pokrenemo zajedničku inicijativu bivših republika Јugoslavije, Bugarske i Rumunije, udružimo snage i zajedno stvorimo nezaboravne Zimske olimpijske igre – dodao je Ljevnaić.

Prema njegovim riječima, ova inicijativa donosi sa sobom sportski spektakl i značajne investicije u skijašku infrastrukturu, razvoj turizma i sporta.

– Želim da realizujemo što više projekata koji će nas spajati i koji će nakon završetka Olimpijskih igara za mlade ostaviti modernu i snažnu infrastrukturu. Očekujemo da će ova saradnja unaprediti imidž naših regija na globalnom nivou, privući nove posetioce i otvoriti vrata ekonomskom rastu i novim radnim mestima. Da vratimo ljude prirodi i da narod dobro živi – istakao je Ljevnaić.

Ljevnaić je dodao da ne vide druge skijaške centre kao konkurenciju, već kao partnere u zajedničkom cilju pružanja nezaboravnih iskustava svim ljubiteljima skijanja.

Lemuzijeva je posjetila Olimpijsku izložbu smještenu u polaznoj stanici gondole “Poljice”, kao i ski-staze i instalacije i uvjerila se u ogroman napredak koji je realizovan na Јahorini od njene posljednje posjete 2018. godine, saopšteno je iz Olimpijskog centra Јahorina.

Ona je izrazila zadovoljstvo odnosom koji tim Olimpijskog centra Јahorina gaji ka veoma bogatom olimpijskom nasljeđu.

Prethodni članakPutin potpisao zakon o konfiskaciji imovine za širenje lažnih vijesti o vojsci
Naredni članakStevandić: “Trojka” opterećena stranim mentorstvom – nema informacija o sastanku u Mostaru