Kreće obnova Bunice

Na lokalitetu kupališta Bunica planirana je obnova postojećih, te interpolacija novih sadržaja, preko kojih bi se značajno produžila sezona korištenja ove rekreacijske zone.

Društvo arhitekata Grada Mostara se udružilo, ujedinili su svoja znanja te stručne i kreativne ideje i na taj način odlučili pomoći revitalizirati urbane zelene površine i neiskorištene prostore.

Kupalište Bunica smješteno je u naselju Buna, na površini od cca 100.000,00 m2, u vlasništvu JP Parkovi Mostar. Riječ je o aktivnoj glavnoj ljetnoj rekreacijskoj zoni grada Mostara i okoline, smještenoj na mjestu ulijevanja rijeke Bunice u rijeku Bunu.

Na lokaciji je maksimalno zadržan prirodni ambijent rijeke i zelenila karakterističan za Hercegovinu, i značaj istog za regiju je evidentan iz posjećenosti kupališta kroz cijeli ljetni period. O značajnom geografskom potencijalu koji pruža rijeka Buna svjedoče i ostaci starog rimskog mosta u neposrednoj blizini kupališta.

Ovim projektom je predviđena:

Aktivacija centralne zone kupališta kroz interpolaciju novih sadržaja: caffe bar, wc, dječje igralište, tuš, svlačionice itd.

Sanacija postojeće betonske i pješčane plaže, postojećeg mosta preko rijeke te staza kroz obuhvat

Aktivacija riječnih ada kao plaža i rekreacijskih zona uspostavljanjem novog pješačkog mosta

Novo malonogometno igralište, igralište za odbojku na pijesku i dječje igralište na sjevernoj obali kupališta

Novi urbani mobilijar kroz cijeli obuhvat: klupe, kante za otpatke, korita za vodu, stolovi i klupe za piknik, fiksne ležaljke

Cilj revitalizacije kupališta je i maksimiziranje energetske efikasnosti i korištenja obnovljivih izvora energije, pa je tako planirana upotreba solarne energije, postavljanje LED rasvjete.

Bljesak.info

Prethodni članakUEFA oduzima Rusiji finale Lige šampiona?
Naredni članakBilećanin preminuo od zadobijenih povreda