KOVAČEVIĆ: SNSD SE BORI ZA REPUBLIKU SRPSKU, ZA RAZLIKU OD OPOZICIJE

BANjALUKA- Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ bori se za ustavnu i dejtonsku BiH i za sve nadležnosti koje Republici Srpskoj pripadaju, za razliku od opoziciji u Srpskoj čiji je cilj samo jedan – borba protiv SNSD-a i savezništvo sa onima koji se bore protiv Republike Srpske, istakao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je naglasio da je SNSD spreman za predstojeće opšte izbore na kojima će dobiti legitimitet građana, te istakao da se SNSD za izbore ne priprema konstantno, već brine o građanima Srpske, bori se za poboljšanje životnog standarda i za interese Republike Srpske na nivou zajedničkih institucija.

“SNSD je u potpunosti spreman za opšte izbore, davno je započeo proces priprema za izborne aktivnosti, davno smo formirali Glavni izborni štab, na čijem je čelu predsjednik stranke Milorad Dodik, što još jednom pokazuje koliko smo ozbiljni u svemu tome. Za razliku od nekih drugih stranaka iz opozicije mi se ne pripremamo konstantno za izbore, mi brinemo o građanima Republike Srpske”, rekao je Kovačević.

On je naveo da se SNSD bori za to da pomogne radnicima, da plate budu veće, da se u Republici Srpskoj živi bolje.

“Svjesni smo da moramo značajno da pomognemo radnicima u Republici Srpskoj, radimo na tome da se penzije povećaju, da borački dodatak bude veći”, dodao je Kovačević.

On je istakao da je s druge strane cilj opozicije samo jedan, a to je borba protiv SNSD-a i savezništvo sa onima koji se bore protiv Republike Srpske.

Kovačević je podsjetio da je SNSD na posljednjim lokalnim izborima osvojio sam više glasova nego sve stranke opozicije zajedno, koje su se u međuvremenu potpuno podijelile i pocijepale.

On je rekao za RTRS da je opozicija iz Republike Srpske mali poslušnik SDA, zahvaljujući kojima su dio CIK-a BiH i, zahvaljujući volji SDA, uzeti su da budu šegrti te priče o vještačkoj, antiustavnoj i antidejtonskoj centralizaciji BiH.

“Za razliku od njih mi se borimo za ustavnu BiH i za sve nadležnosti koje Republici Srpskoj pripadaju. Dobićemo i ona ovim izborima legitimitet građana, što pokazuju sva relevantna istraživanja. Nastavljamo borbu za jaku Republiku Srpsku”, poručio je Kovačević.

Srna

Prethodni članak”Elektro-Hercegovina” podnijela zahtjeva za sprovođenje tarifnog postupka
Naredni članakOrban: Embargo EU na ruske energente jednak je atomskoj bombi