Košarac: Savjet ministara nije vlada, niti BiH ima vladu

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković mora znati da Savjet ministara nije nikakva vlada BiH, već to što jeste – Savjet ministara koji se sastavlja od predstavnika Srpske i FBiH i služi kao pomoćni organ Predsjedništva BiH, poručio je zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara Staša Košarac.

Reagujući na saopštenje Ministarstva inostranih poslova u kojem je, između ostalog navedeno da su “ministar Konaković, kao i cijela vlada, posvećeni promovisanju interesa BiH na međunarodnoj sceni, uključujući i proces pristupanja EU”, Košarac je istakao da BiH nema vladu.

– Uzalud Konaković saopštava javnosti da su on, “kao i cijela vlada”… BiH nema vladu. Ni on, ni ja, niti bilo koji ministar u Savjetu ministara nismo članovi nikakve vlade, već Savjeta ministara – naveo je Košarac na Instagramu.

On je istakao da je degutantno da Konaković u javnost plasira neistine o nazivu institucije.

– Ako Savjet ministara lažno predstavlja kao nekakvu vladu, kakve li sve neistine o drugim temama širi? – upitao je Košarac.

Osvrnuo se i na Konakovićevu današnju izjavu u vezi sa odnosima među partnerima koji čine vlast na nivou BiH.

– Što se tiče Konakovićevih navoda o emocijama i simpatijama prema partnerima u vlasti na zajedničkom nivou… Da ne budem nepristojan, samo ću konstatovati da je u jednom u pravu – nema ih. Јer da zaista možemo da se vodimo emocijama, ni Konaković niti bilo ko drugi iz te ekipe ne bi bio naš izbor – istakao je Košarac.

No, rekao je Košarac, predstavnici Srpske poštuju dejtonsko uređenje BiH i volju građana FBiH, na osnovu koje su za partnere u Savjetu ministara birali “Trojku”.

Prethodni članakČUDO IZ MOSTARA: Sjajna Lana Pudar osvojila bronzu na Svjetskom prvenstvu u Dohi! (video)
Naredni članakVučić: Sretenje – najvažniji dan u vjerskom, političkom, kulturnom i istorijskom kalendaru Srbije