Košarac: Satler je sarajevski saveznik i promoter protektorata u BiH, a ne evropski ambasador

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac istakao je da posljednji istupi Јohana Satlera potvrđuju da on nije evropski ambasador, već tipični sarajevski saveznik i promoter međunarodnog protektorata u BiH, sa kojima ova zemlja nikada neće postati članica EU.

Komentarišući Satlerovu izjavu da su Republici Srpskoj stopirana dva projekta vrijednosti 1,2 milijarde KM i da je za to odgovorno rukovodstvo Srpske i predsjednik Milorad Dodik, koji su, kako smatra, odgovorni i za eskalaciju krize u BiH, Košarac je rekao za Srnu da Satler, u maniru klasičnog konvertita i demagoga, jednu priču priča sa zvaničnicima Srpske, a sasvim drugu u Sarajevu, stavljajući se na stranu onih koji urušavaju dejtonsku strukturu i priželjkuju unitarnu BiH.

– Nije Satleru dugo treblo da promijeni ploču, pa da se njegovo mišljenje o rukovodstvu Srpske i predsjedniku Miloradu Dodiku kao ljudima koji su odigrali “važnu ulogu u pokretanju procesa EU integracija” preobrazi u “odgovorni za eskalaciju krize u BiH”. Šta mu teško zbog potreba svojih saveznika iz sarajevske čaršije?! – istakao je Košarac.

On je naglasio da Satler uporno ćuti i ignoriše činjenicu da je svaki pomak BiH na putu ka EU ostvaren zahvaljujući zalaganju, podršci i naporima predsjednika Dodika, institucija Srpske i njenih predstavnika na zajedničkom nivou.

– I ok, može Satler da žmiri koliko hoće, ali to je notorna činjenica i istina – istakao je Košarac.

Umjesto da u BiH promoviše evropske vrijednosti, dogovor domaćih političkih lidera i autonomne odluke institucija, rekao je Košarac, Satler daje svesrdnu podršku nelegitimnom Kristijanu Šmitu u nastojanjima da ova zemlja postane kolonija, aplaudirajući samovoljnim odlukama stranaca.

On je upitao zašto Satler ćuti kada nelegitimni stranac nipodaštava institucije ove zemlje i iživljava se nad domaćim zakonodavstvom i zašto nije podigao glas protiv političkog progona i sudskog procesa protiv legalno i legitimno izabranog predsjednika Srpske Milorada Dodika?

– Nama zaista ne treba Evropa koja aminuje samovolju kolonijalnog namjesnika Šmita i ambasadora /SAD u BiH Majkla/ Marfija u razgradnji ustavnog i dejtonskog poretka u BiH. Nama ne treba evropski ambasador koji svoj mandat u BiH troši nijemo posmatrajući kako Sarajevo blokira razvojne projekte u Srpskoj, poput HE ‘Buk Bijela’, istočne gasne interkonekcije, aerodroma u Trebinju i slično – poručio je Košarac.

On je podsjetio da o tome Satler ne govori, ali se usuđuje da manipulativno i neosnovano iznosi salve lažnih optužbi na račun Srpske i njenog predsjednika.

– Satler je jedino dosljedan u služenju dvostrukim aršinima EU, snishodljivom odnosu spram Šmita i Marfija, te savezništvu sa političkim Sarajevom, koje je u pravilu protiv interesa Srpske – ocijenio je Košarac.

Prethodni članakObilježavanje 32 godine od formiranja VRS
Naredni članakJelena Đoković u brutalnom izdanju: Haljina PRIPIJENA UZ TIJELO, šlic i gola ramena, samo za štikle dala 1.200 evra