Košarac: Sastanak nije donio rješenja; Za nas najbitnija politička vidljivost Srpske (VIDEO)

Sastanak predstavnika političkih partija u Parlamentarnoj skupštini BiH o izmjenama Ustava BiH koji je juče u Sarajevu održan na inicijativu stranaka “Trojke” nije donio konkretna rješenja i bio je previše ambiciozan, što smo mi i očekivali, rekao je u našem Јutarnjem programu član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac.

– Agendu pokušavaju da nametnu stranci, a dio strukture koja je prihvatila ovu agendu jesu političari iz FBiH. “Trojka” je pokušala, na njima svojstven način da otvori jedno novo pitanje, te da okarakterišu Republiku Srpsku, kao tu koja zaustavlja BiH na putu ka Evropskoj uniji – istakao je Košarac.

Navodi da je u Sarajevu glavni politički igrač ambasador Amerike Majkl Marfi.

Kada je riječ o sastanku u Laktašima, na kojem je postignut dogovor o izmjenama Izbornog zakona BiH, Košarac dodaje da je to veoma važan sporazum, jer je okarakterisan kao dogovor političkiih lidera.

– Ovim dogovorom je esencijalno isključenje stranaca u političkim procesima u BiH. Cijenimo da je pitanje Ustava važno, kao i Izmjena ustava – dodaje Košarac.

Ističe, da postoji i ozbiljan odnos između “Trojke” i SDA.

– “Trojka” na različite načine pokušava da se pozicionira, slušajući savjete stranaca. “Trojka” treba da ostane pri dogovoru iz Laktaša, ima elemenata ovog dogovora koji su neophodni za opstanak institucija BiH – navodi Košarac.

Košarac je dodao da vjeruje, da postoji politički refleks, da u FBiH ne treba da slušaju razne sarajevske lidere, koji su stranci, te da unutrašnji dogovor nema alternativu.

– Za nas je fundamentalno potpuna politička vidljivost Republike Srpske – zaključio je Košarac.

Prethodni članakŠta je kamen spoticanja u opoziciji u Republici Srpskoj?
Naredni članakDodik: Nije problem u Ustavu i zakonu, već u motivu