Košarac: Politička agresija na Srpsku pod dirigentskom palicom Šmita i Marfija

Napad na zamjenika ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandra Goganovića je klasična politička agresija na Srpsku koja se provodi pod dirigentskom palicom američkog ambasadora u BiH Majkla Marfija i nelegalnog Kristijana Šmita, poručio je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.

Naveo je da se u Srpskoj pokuša napraviti atmosfera pritiska na legitimno izabrane predstavnike naroda i institucije.

– Pokušava se na neustavan i nezakonit način suditi predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, da se Srpskoj pokušava oduzeti imovina, da pokušavaju nametnutim zakonima da modeliraju izbornu volju srpskog naroda u BiH. Šta je to drugo, nego agresija na Srpsku – poručio je Košarac.

Istakao je da je iz tog razloga uputio zahtjev predsjedavajućoj Savjeta ministara Borjani Krišto da po dolasku iz Davosa zakaže Izvještajno obavještajni odbor koji bi tražio tačne i sadržajne informacije OBA u vezi sa bezbjednosnim izazovima, trendovima i situacijom kada su u pitanju predstavnici institucija Republike Srpske, odnosno predstavnici srpskog naroda iz Republike Srpske koji rade u institucijama u BiH.

Naveo je da je razgovarao i sa rukovodstvom OBA i od njih tražio sastanak u ponedjeljak.

– Oni moraju da kažu sa kakvim informacijama raspolažu s obzirom na činjenicu da se u Sarajevu ne dešava ništa slučajno. Vidljivo je da postoji kontaminacija i da postoji strateški pristup napada na institucije Srpske. Ovo je klasična politička agresija na Srpsku, ne samo napad na Goganovića – istakao je Košarac.

Podsjećamo, Goganović je napadnut juče u Sarajevu nakon političkog sudskog procesa predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku uz uzvike “Živio beg Helez, smrt Srbinu Goganoviću”.

Prethodni članak“Dan D”: Sastanak SNSD-a, HDZ-a BiH i Trojke u Banjaluci
Naredni članakTegeltija uručio Forti digitalni kvalifikovani potpis