Košarac: Ni SNSD, ni Republika Srpska ne mogu se uslovljavati

Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara Staša Košarac istakao je da je šokiran namjerom federalnih poslanika da u Parlamentarnoj skupštini BiH da opstruišu ratifikaciju Ugovora o finansiranju projekta medicinskog kompleksa u Banjaluci.

Košarac, koji je i član Predsjedništva SNSD-a, naglasio je da se ni SNSD ni Republika Srpska ne mogu uslovljavati i da ovim dodatno ugrožavaju projekte u Federaciji BiH.

On je na Instagramu napisao da ne može ljudski da razumije da neko pokušava sabotirati ugovor za finansiranje proširenja medicinskog kompleksa.

– Zašto to rade?! Treba da se osvijeste – riječ je o medicinskoj ustanovi. Riječ je o zdravlju ljudi! Šta je njihov motiv, osim očite želje da ospore i uspore razvoj Srpske?! Nećete nas ucjenjivati – poručio je Košarac.

Košarac smatra da federalne političke strukture treba da prestanu da ispunjavaju zahtjeve stranaca i da se okrenu dogovoru.

– No, ako su ovo razmišljanja unutar “trojke”, to je opasnije. Onda ih to diskvalifikuje! – naglasio je Košarac.

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla je da je jučerašnja hitna sjednica odgođena jer su poslanici ovog i Srpskog kluba bili za objedinjenu ratifikaciju svih ugovora na dnevnom redu, dok su poslanici iz klubova Naše stranke i Narod i pravda Predrag Kojović i Denis Zvizdić protiv tačke koja se odnosi na ratifikaciju Ugovora o finansiranju, projekta medicinskog kompleksa u Banjaluci.

Prethodni članakNastavak suđenja za zločine u Dobrovoljačkoj
Naredni članakTijelo trostrukog ubice Nermina Sulejmanovića već dva mjeseca niko nije preuzeo