KOŠARAC: NEPRIMJEREN ISTUP I NEUMJESNO POREĐENJE IZRAELSKOG AMBASADORA U HRVATSKOJ

SARAJEVO – Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara i član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac oštro je osudio neprimjeren istup izraelskog ambasadora u Hrvatskoj, koji je, govoreći o brutalnim iživljavanjem Hamasa nad žrtvama, rekao da su Srbi u vojno-policijskoj akciji “Oluja”, za razliku od Palestinaca, imali sreće.

“Neprijatno sam iznenađen ovako neumjesnim poređenjem. Prije svega, to se uopšte ne može porediti. Srbi su u Hrvatskoj vjekovima bili na svojim ognjištima, sa kojih su protjerani u zločinačkoj akciji ‘Oluja'”, naglasio je Košarac.

Košarac je rekao “ako je ambasador želio da govori o brutalnosti zločina nad civilnim stanovništvom, onda je mogao da kaže da je zločin par excellence bilo bombardovanje izbjegličke kolone sa djecom, ženama i starcima u zločinačkoj akciji ‘Oluja'”.

“Srbi i Jevreji su bratski narod po stradanju. Srbi su, kao i Jevreji, najskuplje platili svoju slobodu. Vrlo dobro razumijemo šta znači borba protiv terorizma i radikalnih islamističkih grupa. Nažalost, srpski narod je u ratovima ‘90-ih godina osjetio na sopstvenoj koži brutalnost islamističkih militantnih pokreta”, napisao je Košarac na “Instagramu” uz fotografiju nastalu u Prijedoru 4. avgusta ove godine na obilježavanju Dan sjećanja na stradale i prognane Srbe u pogromu “Oluja”.

Prethodni članakSkup “Granica postoji”: Pružiti građanski otpor okupatoru
Naredni članakPogledajte cijene karte i menija za NAJLUĐU NOĆ s Prijom