Košarac: Nastavlja se politički progon pred neustavnim Sudom BiH; Građani Srpske uz Dodika

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara BiH Staša Košarac istakao je da je svako novo ročište pred neustavnim Sudom BiH predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i v.d. direktora Službenog glasnika Milošu Lukiću korak bliže kraju BiH.

– Danas će se pred neustavnim Sudom BiH nastaviti politički progon legitimno i legalno izabranog predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika po nastranoj zamisli nelegitimnog mešetara Kristijana Šmita – istakao je Košarac na društvenoj mreži Instagram.

Kako je naveo, u ovoj lakrdiji od prava i farsi od pravde još jednom će se pokazati sva besmisao i apsurdnost BiH.

– Bez ikakvog pravnog osnova doslovno su sklepali optužnicu, nepripremljeni su, puni improvizacije, odbacuju sve zahtjeve odbrane. Žuri im se da ispune zahtjev svojih stranih mentora i izreknu presudu – rekao je Košarac.

On je dodao da se sudi predsjedniku i institucijama Srpske, ali da će se presuditi BiH.

– Presudiće se kvazidržavi, jedinoj koloniji u Evropi u 21. vijeku, u kojoj kolonijalni upravnik, koji je u svojoj glavi umislio da je visoki predstavnik, svim silama pokušava da nađe pravni osnov da sa političke scene ukloni narodnom voljom izabranog predsjednika Srpske – istakao je Košarac.

On je dodao da “taj smutljivac Šmit uz svesrdnu pomoć Marfija i ekipe, od BiH stvara protektorat, jednu vrstu Frankenštajna, a Sarajevo tome aplaudira”.

On je naveo da Republika Srpska to neće prihvatiti, te da je takva BiH nemoguća i da je pitanje dana kada će to postati jasno i Sarajevu i međunarodnoj zajednici.

Košarac je naglasio da Republika Srpska ima svoje institucije i predsjednika koji radili svoj posao u skladu sa Ustavom.

– Građani stoje uz predsjednika Dodika i institucija Republike Srpske. Nećemo dozvoliti da gaze po našoj izbornoj volji, da ugrožavaju naše institucije, da nam nameću rješenja i otimaju imovinu. Najbolji odgovor na njihovu spiralu zla protiv Republike Srpske i srpskog naroda je naše jedinstvo i odlučnost da branimo svoje – poručio je Košarac.

Prethodni članakDodik će doći u Sud na zahtjev sudije, iako nema uslova za pretres
Naredni članakCvijanović u Abu Dabiju razgovarala sa ministrom ekonomije i trgovine