Košarac: Konaković se obrušio na sve što je srpsko, želi biti ‘prvi u Bošnjaka’

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je da se Elmedin Konaković na jako čudan način, opsesivno i sa nevjerovatnom količinom frustracije obrušio na sve što je srpsko, posebno nakon diplomatskog fijaska u Generalnoj skupštini UN.

– Hajde da razumijemo Konakovićevu potrebu da bude “prvi u Bošnjaka”, da konačno izađe iz Alijine i Bakirove (Izetbegović) sjene… Ali kako objasniti da to uporno pokušava da uradi preko leđa Srpske i svakodnevnim neosnovanim napadima na predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika? – istakao je KOšarac.

Košarac je naglasio da mu je malo bilo i to, pa se razmahao nebuloznim kritikama na račun predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predstavnika srpskog naroda u regionu.

– Srbi su mu krivi za sve. Nedostaje još da nas optuži za problem globalnog zagrijavanja, pa da glupost bude kompletna. Možda bi i to došlo na red, ali je okupiran pisanjem svojih političkih stavova, koje pod krinkom “note” šalje po regionu i bijelom svijetu. Јednostrano, bez saglasnosti nadležnih institucija, protiv Ustava i Dejtona – objavio je Košarac na Instagramu.

Košarac je dodao da Konaković priča o ulozi Trojke u “jačanju institucija” istovremeno dok njeni predstavnici na najgrublji način krše Ustav, uzurpiraju institucije i zloupotrebljavaju ovlaštenja.

– Organizuje sabor Bošnjaka u Sarajevu, a Svesrpski sabor mu je ogroman problem, jer bi očigledno Srbima da zabrani nacionalnu politiku i zaštitu nacionalnih interesa. Udžbenički primjer neprincipijelnosti i dvostrukih aršina – konstatovao je Košarac.

On je dodao da je vrhunac paradoksa kada kaže kako “Dodik mora pitati Putina za sastanak u Mostaru”.

– To kaže čovjek čija pamet stanuje u OHR-u i američkoj Ambasadi. Čovjek koji, po sopstvenom priznanju, veže konja gdje mu aga kaže. Konaković. Oličenje suverene američke politike – naveo je Košarac.

Prethodni članakU Livnu grafit “Ubi Srbina” i nacistički simboli
Naredni članakPRIJAVE SE ZA GLASANJE PUTEM POŠTE ILI U DKP-ovima: EVO ŠTA JE POTREBNO URADITI