Košarac: Bruka i sramota za državu koja za sebe kaže da je svjetska sila i bastion demokratije

Novi set američkih sankcija nije ništa drugo do nastavak sumanutih pritisaka na Republiku Srpsku kako bi se njeno političko rukovodstvo disciplinovalo, a ekonomija oslabila, naglasio je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.

– Nove sankcije uvedene su po istoj matrici kao i dosadašnje – neosnovano, pravno neutemeljeno i nepravedno – rekao je Košarac za Srnu povodom uvođenja američkih sankcija za sedam subjekata, te vlasnika Infiniti grupe Đorđa Đurića i generalnog direktora kompanije “Kaldera” Milenka Čičića.

Nismo iznenađeni, naglasio je Košarac, jer šta drugo očekivati od izvještaja osvjedočenog srbomrsca Majkla Marfija!?

– Cijeli ambasadorski mandat protraćio je na manipulativno iznošenje notornih neistina, insinuacija i suludih optužbi na račun Srpske, njenog rukovodstva i predsjednika Dodika. Ne dao Bog da nas on hvali! To bi značilo da smo izdali interese Srpske i njenih građana – poručio je Košarac.

Nove sankcije, naveo je on, isključivo treba posmatrati kao tipični nastavak američke hegemonije i opsesivne želje da se obračuna sa Srpskom i slobodarskim duhom srpskog naroda, koji se ne povinuje kaubojskoj čizmi SAD.

– Bruka i sramota za državu koja za sebe kaže da je velika svjetska sila i bastion demokratije – zaključio je Košarac.

Prethodni članakATV odgovorila na sankcije: Nećete nas ućutkati kako god se zvali
Naredni članakKonobar se javio “Avazu”: Nemam, Allaha mi, veze s “kavčanima”, Skaku znam iz kafane, ovo mi neko pakuje!