Kokain čuvali ispod novogodišnje jelke: Zvicer s prljavim policajcima prodavao drogu, u sve umiješan i POZNATI POLITIČAR

Kokain švercovan iz inostranstva, po nalogu navodnih pripadnika kavačkog klana, bivši policijski službenici preprodavali su u Crnoj Gori, tvrde iz SDT.

To se navodi u optužnici protiv 21 osobe koje Specijalno državno tužilaštvo tereti za šverc kokaina i pranje para. Navodna kriminalna grupa tereti se za šverc preko četiri tone kokaina. Pošiljku je, prema optužnici, dogovarao odbjegli Radoje Zvicer, koji slovi za vođu kavačkog klana, a pomoć u rasturanju droge u Crnoj Gori pružili su mu tadašnji policijski službenici Ljubo Milović i Marko Novaković.

Podsjetimo, Ljubo Milović je postao poznat javnosti nakon što se u medijima pojavila fotografija na kojoj je on u društvu Zvicera, policajca Petra Lazovića, ali i Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kojima se trenutno sudi za sedam ubistava i brojna druga teška krivična djela.

Velja Nevolja i Marko Miljković
FOTO: TV PINK/SCREENSHOT

– Dana 23. decembra 2020. godine, iz Republike Hrvatske u Crnu Goru, okrivljeni Radoje Zvicer je, svjestan svog djela, čije je izvršenje htio, u namjeri neovlašćene prodaje i neovlašćenog prenošenja radi prodaje unio 10 kilograma opojne droge kokain, a okrivljeni Ljubo Milović i Marko Novaković, kao službena osoba — službenik Uprave policije Crne Gore, iskorišćavanjem svog položaja, dana 23. decembra 2020. godine, na području opštine Kotor, svjesni svog djela, čije su izvršenje htjeli, neovlašćeno su radi prodaje prenosili opojnu drogu kokain – piše u optužnici.

Narkotici s oznakom “AMG”

Kako se dalje navodi, neidentifikovana osoba je 23. decembra 2020. godine, u jutarnjim časovima, a po nalogu Zvicera, vozilom “pežo” iz Hrvatske u Crnu Goru, preko graničnog prelaza Debeli brijeg, unijela 10 kilograma kokaina, koji je bio upakovan u 10 pakovanja sa natpisom “AMG”.

Ta osoba je, tvrde iz SDT, sedam kilograma kokaina, takođe, po nalogu Zvicera, prevezla do parkinga u mjestu Verige i stavila ih u kofer motora bez registarskih oznaka, koji je prethodno na to mjesto odvezao okrivljeni policajac Marko Novaković po nalogu Ljuba Milovića. Nakon toga, kako piše u optužnom aktu, Novaković je kokain, po naređenju Milovića, prevezao do svog stambenog objekta i stavio ga ispod novogodišnje jelke. Droga je tako čuvana radi dalje preprodaje. Zvicer se tereti da je preostala tri kilograma kokaina iz ove ture zadržao za sebe u cilju dalje neovlašćene prodaje.

Cena po kilogramu

Optuženi su, kako piše u optužnici, kokain u Crnoj Gori prodavali za 36.000 do 40.000 evra po kilogramu. Nakon pošiljke 10 kilograma droge iz Hrvatske, Milović i optuženi Nebojša Bugarin su, tvrde iz SDT, već 31. decembra 2020. godine prodavali drogu u Crnoj Gori.

Navodno, oni su u Ulici Đoka Miraševića sa osobom sa nadimkom Magnus prodali kilogram kokaina. Bugarin je, navodno, Magnusu tom prilikom predao kilogram kokaina, koji je bio vlasništvo Milovića. Cijena droge iznosila je 40.000 evra, a taj novac je kasnije trebalo da bude predat Miloviću.

Osim toga, Milović se tereti da je kilogram kokaina za 36.000 evra prodao u Nikšiću 7. januara 2021. godine.

Kokain stigao iz Ekvadora

Milović, Zvicer i Novaković terete se i da su preprodali dva kilograma kokaina u Tivtu. Naime, nepoznata osoba je, kako piše u optužnici, po nalogu Zvicera preuzela dva kilograma droge i prevezla je od Tivta do parkinga u mjestu Verige. Dva kilograma droge ostavljena su u koferu motora koji je prethodno tu dovezao Novaković, koji je kasnije prevezao drogu na nepoznatu lokaciju.

Osumnjičeni se terete da su drogu u velikim količinama od 500 do 1.000 kilograma švercovali iz Ekvadora, prenosi Blic.

Optužnica u ovom slučaju podignuta je protiv predsednika Opštine Budva Mila Božovića, Radoja Zvicera, Ljuba Milovića, Milete Ojdanića, Ivana Stamatovića, Nebojše Bugarina, Petra Lazovića, Dejana Kneževića, Milana Popovića, Miloša Mišurovića, Marka Novakovića, Ivana Nikolića, Gorana Stojanovića, Božidara Jabučanina, Aleksandra Kekovića, Vladimira Bajčete, Tihomira Adžića, Filipa Zindovića (koji se ranije prezivao Kljajević), Darka Kneževića, Ivana Mijatovića i Dražena Milovića.

Prethodni članakHAOS U FRANCUSKOJ Upali na stadion i kiselinom polili travu pred derbi
Naredni članakProglašena pripravnost za rat: Hamas ispalio više od 5.000 raketa na Izrael