Karlson uporedio Putina i Bajdena: Tužan sam, naš predsjednik nije pri zdravoj pameti!

“Kada bi u pitanju bio boks meč, ljekari bi ga otkazali”, rekao je danas američki novinar Taker Karlson, upoređujući predsjednika Rusije Vladimira Putina, sa kojim je nedavno razgovarao, i predsjednika SAD Džozefa Bajdena.

“Tugujem kad vidim da je (američki) predsjednik poludio. I da u mojoj zemlji smatraju da je veoma nepristojno pričati o tome. Ovo nije političko zapažanje, ovo je činjenica. Najveći utisak na mene, tokom osam dana koliko sam proveo u Moskvi, nije ostavio samo lider te zemlje, koji je, naravno, impresivna ličnost, već to što je (Rusija) najveća teritorija na svijetu, i strašno je raznolika, jezički, kulturno, vjerski. Teško je upravljati ovakvom državom 24 godine, sviđalo se to vama ili ne. Nesposoban čovjek ovo ne bi mogao da uradi, a on (Putin) je veoma sposoban i vi to znate”, rekao je Karlson na Samitu predsjednika vlada u Ujedinjenim Arapskim Еmiratima.

On je dalje naveo da je, osim američkog predsjednika Džozefa Bajdena, nekompetentna, kako se čini, i cijela trenutna američka administracija.

Naglasio je da smatra da je Putin spreman za kompromis kada je riječ o Ukrajini i dodao da je posao lidera zemalja da pronalaze kompromis:

“To je ono što se naziva diplomatijom, i on (Putin) je jedan od njih. Putin želi da izađe iz ovog rata”.

Ipak, ukazao je da je vrlo naivno misliti da bi Krim mogao da postane ponovo dio Ukrajine.

“Ukoliko mislite da Ukrajina može da dobije Krim, kao što tvrde američke vlasti, onda ste dijete i nemate pojma o tome šta se dešava i šta je realno”, objasnio je.

Nije istina ono što tvrde američki političari – da predsjednik Rusije Vladimir Putin ima plan da zauzme Poljsku, budući da “tamo nema ničega što bi Putinu bilo potrebno”, prokomentarisao je dalje Karlson.

“Ja ne branim Putina, nisam njegov fan. Ja sam Amerikanac, ali nema nikakvih dokaza da je Putin zainteresovan da proširi granice Rusije”, izjavio je.

Ujedno, novinar je ukazao i na snagu ruske ekonomije. Kako kaže, industrijski potencijal Rusije znatno je ozbiljniji nego što to misle u SAD. Zemlja, koju nazivaju benzinskom pumpom, aludirajući na to da su energenti jedino ono što ima, zapravo, proizvodi i nuklearno oružje, rakete, artiljerijske granate…

Kratko je prokomentarisao i Moskvu, rekavši da ovaj grad ostavio veoma lijep utisak na njega.

“Šokirao sam se da je Moskva, u kojoj nikada ranije nisam bio, najveći grad u Еvropi sa 13 miliona ljudi. Mnogo je ljepša od bilo kog grada u mojoj zemlji. Nisam imao pojma o tome. Mnogo je čistije, bezbjednije i estetski prijatnije. Arhitektura, hrana i usluge su bolje nego u bilo kom gradu u SAD”.

Prethodni članak“Beogradski pobednik” Oskarovcu Farhadiju
Naredni članakTrebinjsko Kolo srpskih sestara tri decenije u humanom radu