Kabiri novi predsjednik Jeverejske opštine Mostar

Amir Gross Kabiri dobro je poznato ime u biznisu, ne samo u BiH, već i širom svijeta. Prije dvije godine preuzeo je Aluminij, koji je ponovno postao hercegovački div – firma, poznata na tržištu aluminija, koja ruši sve prijašnje rekorde.

Amir Gross Kabiri uvijek je isticao da njegov rad ne podrazumijeva samo biznis, već da želi biti što više uključen u zajednicu, a do sada je za Mostar i regiju učinio više nego bilo koji strani investitor ikada, posebno uzimajući u obzir kratak vremenski period.

Jevrejska opština Mostar je prije rata brojala oko 300 članova. Danas je taj broj znatno manji i ona sada broji oko 30 članova posvećenih očuvanju jevrejske kulture i baštine. Članovi se okupljaju za praznike, te nastoje čuvati i poštovati svoje naslijeđe. Organizuju izložbe jevrejske tematike te učestvuju na predavanjima i događanjima s drugim vjerskim zajednicama, prenosi Večernji.ba.

Amir Gross Kabiri, od svog dolaska u Mostar, aktivan je član Jevrejske opštine i uvijek je uključen u organizovanje događanja povodom važnih jevrejskih praznika. Organizovao  je svečanost paljenja svijeća za Hanuku, koja je zbližila sve mostarske narode i vjere te nas upoznala s običajima ovog Mostaru malo poznatog praznika. Uz sve navedeno, ne iznenađuje da je Jevrejska opština Mostar za svog predsjednika i predstavnika izabrala upravo Amir Gross Kabirija, koji će kroz razne događaje i prilike nastaviti podržavati zajednicu.

Prethodni članakSnažan zemljotres pogodio Srbiju
Naredni članakSPORTSKI HUMANITARNI TURNIR ‘TROJKA IZ BLOKA’ U NEDJELJU U MOSTARU