Javni pozivi za samozapošljavanje u Trebinju

Grad Trebinje otvorio je javne pozive za samozapošljavanje lica sa evidencije Biroa za zapošljavanje, kao i za zapošljavanje pripravnika.

Javni pozivi su otvoreni do 6. septembra.

Iz Gradske uprave saopšteno je da Grad i ove godine sprovodi programe podrške zapošljavanju i stručnom osposobljavanju, i to kroz programe samozapošljavanja lica sa evidencije Biroa za zapošljavanje Trebinje i program subvencionisanja neto zarada za lica sa statusom pripravnika kod poslodavaca sa teritorije grada.

Program samozapošljavanja realizuje se u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Republike Srpske – Biro Trebinje već četiri godine, a kroz program je do sada zaposleno više od 150 lica, za šta je Grad izdvojio skoro milion KM.

“Primjena ovog modela podsticaja samozapošljavanju pokazala se izuzetno uspješnom, jer je 80 odsto učesnika i dalje u radnom odnosu, što je i opredijelilo Gradsku upravu Trebinje da ponovo raspiše javni poziv za ovaj program”, naveli su iz Gradske uprave Trebinje.

Javnim pozivom poslodavcima sa područja Grada Trebinja za prijem lica u status pripravnika želi se nastaviti dobra praksa Gradske uprave u pružanju šanse mladim sugrađanima da steknu prva stručna iskustva.

“Benefiti ovog programa su višestruki, kako za poslodavce -subvencionisanje mjesečne neto plate u iznosu od 540 KM, odnosno 600 KM, zavisno od stručne spreme, tako i za tek svršene studente koji kroz ovaj program imaju priliku da steknu početno radno iskustvo i adekvatno se pripreme za tržište rada”, navodi se u saopštenju.

Prethodni članakVučić o inicijativi za smjenu Dodika: Opasan presedan, Srbija to neće prihvatiti
Naredni članakTegeltija ponovo izabran za predsjednika Opštinskog odbora SNSD-a