Hrabra, obrazovana i odlučna: Evo ko je Enisa Klepo, djevojka koja je progovorila o nasilju i digla na noge BiH

”Ne damo djecu nasilnicima”, “Amire, u zatvor”, orilo se sinoć u Jablanici, na protestu na kojem se više okupilo više od 3.000 građana, u znak podrške Enisi Klepo, mladoj radnici koju je pretukao poslodavac, kada je tražila da joj isplati platu.

Enisa sinoć nije bila na protestu. Kako je poručila u razgovoru za magazin Buka, ostala je kod kuće jer se, nakon preživljene traume i teških povreda, još ne osjeća spremnom da izađe pred toliki broj ljudi.

– Tako smo odlučili moja porodica, advokatski tim i ja – rekla je Enisa i pozvala sve žene koje trpe nasilje, bilo u porodici, na radu ili u javnom prostoru, da se suprotstave i prijave nasilnike.

Enisa Klepo ima 28 godina i po struci je diplomirana pravnica. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Mostaru.

Kako izvještava Al Džazira, Enisa se zaposlila u Jablanici, kao recepcionerka u hotelu čiji je vlasnik Amir Džafić.

On ju je brutalno pretukao. Zadobila je višestruke prelome kostiju lica i zamalo ostala bez vida.

Prijavila je nasilnika, koji je završio u pritvoru, a zatim objavila svoju fotografiju i podijelila svoju priču.

Ovaj slučaj je izazvao bijes javnosti. Brojni koristici društvenih mreža su pozvali građane da bojkotuju hotel, čiji je vlasnik pretukao Enisu.

– Enisa je hrabra i odlučna djevojka i svi treba da je podržimo – rekla je Aldijana Trbonja Tule iz “Inicijative građanke i građani Mostara” i jedna od organizatorki sinoć održanog protesta.

Inače, kako svjedoče Enisini prijatelji, ona još nije dobila julsku platu, a plata nije isplaćena ni njenim koleginicama, radnicama hotela “Jablanica”, koje su je podržale.

Prethodni članakUragan raspalio požare na Havajima – šestoro poginulih, ljudi uskakali u okean (FOTO/VIDEO)
Naredni članakIZNENADA PREMINULI INFLUENSERKA (14) I NJEN BRAT