Hercegovina: Vozali se pijani i pucali iz kalašnjikova

U srijedu u 22:40 sati Policijskoj upravi Čapljina prijavljeno je da nepoznata osoba u Šuškovom naselju puca u zrak iz automatskog oružja kroz prozor sivog mercedesa. Nedugo zatim prijavljena je pucnjava na Počitelj brdu, u blizini groblja, saopšteno  je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Po saznanju da bi se počinioci mogli nalaziti u jednom od ugostiteljskih objekata u Modriču, policijski službenici PS/SP Čapljina ispred ugostiteljskog objekta “Ivana” u Modriču zatekli su vozilo marke mercedes sive boje, u kome se nalazila automatska puška kalašnjikov.

U ugostiteljskom objektu zatečen je M. K. (1993.) iz Šuškovog naselja koji je priznao da je on upravljao navedenim vozilom, te da je automatska puška njegova. M. K. je alkotestiran pri čemu mu je utvrđeno prisustvo 2,57 posto alkohola. S navedenim je u društvu bio P. Š. (2001.) iz Šuškovog naselja, koji je takođe alkotestiran i utvrđeno mu je 1,49 posto alkohola. Predmeti u vezi s krivičnim djelom su uz potvrdu izuzeti, a navedene osobe su lišene slobode i zadržane u prostorijama za zadržavanje. Upoznat nadležni tužilac, te preduzete sve potrebne mjere, stoji u saopštenju.

Prethodni članakPODIZANJEM OLIMPIJSKE ZASTAVE POČINJE 148. NEVESINJSKA OLIPMIJADA
Naredni članakMINISTARKA DOBILA PRIJETNJE: SANJI VLAISAVLJEVIĆ DODIJELEJNA POLICIJSKA ZAŠTITA