“Hercegovačkoj Gračanici s ljubavlju” Autorsko veče Ivane Žigon pred Trebinjcima

T??????, 3. ???????? /????/ - ??????????? ?????? ??????? ????? ????? ??????? ?? ? T?????? ????????? ???????? ???? "????????????? ????????? ? ???????" ????????? ?????????? ?????? ? ????? ??????????? ????? ????????? ??????, ?????? ?????? ? ??????? ??????????? ????????????.

Proslavljena srpska glumica Ivana Žigon sinoć je u Trebinju priredila autorsko veče “Hercegovačkoj Gračanici s ljubavlju”, posvećeno velikanima srpske i ruske književnosti Petru Petroviću Njegošu, Jovanu Dučiću i Fjodoru Mihajloviču Dostojevskom.

Žigonova je rekla da je ovo veče posvećeno Hercegovačkoj Gračanici zbog njene ljepote, suštine i značenja, ali i velikog srpskog pjesnika Jovana Dučića.

– Ovo je veče duhovnih poema i pesama, poezija nam sve više fali u životima. Osnova svake umjetnosti je poezija, ali je i suština života – istakla je Žigonova u Kulturnom centru.

Govoreći o Hercegovcima, Žigonova kaže da su to ljudi sa znakom kvaliteta, baš kao što su to i Crnogorci.

Ona je podsjetila da je nekada sa svojom majkom, proslavljenom glumicom Jelenom Žigon, nastupala ispred Hercegovačke Gračanice, te dodala da je ovo veče i njoj bilo posvećeno.

Žigonova je pjesmom, stihom, video-prikazima trebinjskoj publici približila veliko prostranstvo istorije, tradicije i kulture srpskog naroda.

Organizatori autorske večeri Ivane Žigon su Kulturni centar Trebinje i Grad Trebinje.

Srpskainfo

Prethodni članakSnažan zemljotres pogodio Indoneziju
Naredni članakSupružnici Ljeposava i Momčilo nakon 70 godina braka preminuli u istom danu