Helikopterski servis iz Nevesinja transportovao pacijenta u UKC Srpske

Helikopterski servis Republike Srpske danas je iz bolnice Nevesinje transportovao u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci pacijenta čiji su inicijali M.P. /50/ radi hirurške intervencije na jetri i medicinskog zbrinjavanja, izjavio je Srni direktor ovog servisa Boban Kusturić.
Kusturić je istakao da je vazdušno-medicinski transport izvršen na zahtjev ljekara bolnice Nevesinje, navodeći da je Helikopterski servis u ovoj godini izvršio 12 medicinskih transporta.

On je naglasio da je u petak, 15. aprila, iz Bolnice Koševo u Sarajevu transportovano dvogodišnje dijete sa veoma komplikovanom dijagnozom respiratorne insuficijencije i cistične fibroze radi daljeg liječenja.

– Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske sa timom ljekara iz UKC-a Republike Srpske sa ponosom, profesionalno nastavljaju vazdušno-medicinske transporte, obezbjeđujući stanovnicima Republike Srpske i BiH viši nivo medicinskog zbrinjavanja, ali i siguran i brz transport najugroženijih pacijenata svih dobi – rekao je Kusturić.

Srna

Prethodni članakNovi ultimatum: Rusija predlaže ukrajinskim vojnicima da se predaju u što kraćem roku
Naredni članakBORS pozvao građane da dođu na skup “Sloboda