BORS pozvao građane da dođu na skup “Sloboda

Veliki narodni skup pod sloganom “Sloboda” biće održan danas u Banjaluci s ciljem borbe za očuvanje odluka koje donose institucije Republike Srpske.

Skup koji organizuje Boračka oprganizacija Republike Srpske /BORS/ biće održan na Trgu Krajine sa početkom u 17.00 časova.

Predsjednik Predsjedništva BORS-a Aleksandar Savić pozvao je građane da masovno prisustvuju ovom skupu, naglasivši da BORS ne želi nikakvu podjelu, jer je ovo, kako je rekao, borba u mirnodopskim uslovima.

“Mi stojimo iza odluka naših institucija i trebamo da ih očuvamo bez obzira na sve unutrašnje probleme koje imamo. Odluke naših institucija i same institucije ni u kom slučaju ne smiju biti derogirane”, poručio je Savić.

On je ocijenio da Kristijan Šmit odluke koje donosi u BiH ni u kom slučaju ne bi smio, niti mogao donijeti u bilo kojoj pokrajini svoje države /Njemačke/, a još manje u nekoj drugoj zemlji, ističući da one ne idu u korist nijednom narodu u BiH.

Savić je najavio da se političari neće obraćati na skupu, već borci, ali i ljudi koji su na svojoj koži osjetili “ulogu nekih bivših visokih predstavnika koji su ih kažnjavali”.

“Između ostalih tu će biti Radomir Lukić koji je dekan Pravnog fakulteta i 10 godina nije mogao da radi u Republici Srpskoj. Vjerovatno će tu biti i predsjednik Udruženja porodica ratnih vojnih invalida”, rekao je Savić.

Skup će biti organizovan na inicijativu Boračke organizacije grada Prijedora iz koje je ocijenjeno da mirnim protestima i svim drugim političkim sredstvima i mehanizmima građanskog bunta treba zaustavi kolonijalnu politika prema Republici Srpskoj.

Njemački diplomata Kristijan Šmit 12. aprila rekao je da je “obustavio Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti”. Riječ je o zakonu koji je Narodna skupština Republike Srpske usvojila 10. februara i koji je, u međuvremenu, stupio na snagu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske saopšteno je da se preduzimaju sve zakonom predviđene mjere sa ciljem da skup na Trgu Krajine protekne mirno i dostojanstveno.

Srna

Prethodni članakHelikopterski servis iz Nevesinja transportovao pacijenta u UKC Srpske
Naredni članakGacko osvanulo pod sniježnim pokrivačem (foto)