Gujon i Vujadinović posjetili Nevesinje; Srbija je u stanju da brine za svakog Srbina

Direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Republike Srbije Arno Gujon i narodni poslanik u Skupštini Srbije Milimir Vujadinović sastali su se danas sa načelnikom Opštne Nevesinje Milenkom Avdalovićem i obišli ovu hercegovačku opštinu.

Gujon i Vujadinović posjetu Nevesinju iskoristili su da obiđu Udruženje Moja nada i istoimeni vrtić.

Gujon je nakon  posjete vrtiću Moja nada koji brine o djeci s posebnim potrebama rekao da mu je drago jer postoje ljudi koji imaju ogromnu energiju da se bave problematikom koja je prisutna svugdje.

„Ovdje su djeca koja su srećna i nasmijana, vaspitači koji su veoma bliski sa djecom. Drago nam je  što smo mogli skromno da im pomognemo tako što smo kupili igračke za djecu i laptop, ali i tako što ćemo biti u mogućnosti preko Uprave da finansiramo druge projekte za ovo udruženje i ustanovu. Bitno je da pokažemo brigu za Republiku Srpsku i Srbe gdje god da žive, a pogotovo za najugroženiju populaciju“, rekao je Gujon.

Narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije Milimir Vujadinović rekao je da je obavljen razgovor i sa načelnikom sa kojim uvijek imaju aktuelne teme, ali i da im je veoma drago što su se danas družili sa djecom iz vrtića Moja nada.

„Posjetili smo udruženje koje vodi brigu o kategoriji stanovništva za koje je potreban poseban osjećaj. Mi pokazujemo da se kao država Srbija trudimo da budemo blizu svakom našem čovjeku bez obzira kakav bio njegov zdravstveni ili socijalni status. Danas je Srbija u mogućnosti da bude uz svakog našeg čovjeka i unutar granica Srbije i van granica“, rekao je Vujadinović.

Zahvalio se Gujonu na brizi za Srbe širom svijeta.

„Valjda je Srbima suđeno da imaju uvijek po jednog Arčibalda Rajsa koji je ukazivao na stradanje srpskog naroda u I. Svjetskom ratu. Danas opet naturalizovani Srbin i naš prijatelj je u prilici da pomaže Srbima gdje god oni živjeli“, kazao je Vujadinović dodajući da je teža situacija kada je srpska populacija u pitanju u Federaciji BiH ili Hrvatskoj dok je to mnogo bolje u Republici Srpskoj.

Načelnik Nevesinja Milensko Avdalović je rekao da je bilo govora o pravcima razvoja i pomoći koju je Vlada Srbije donirala Nevesinju, ali i o implementaciji projekata.  Zahvalio se Srbiji na pomoći koja stiže za ovu opštinu.

Prethodni članakGujon: Srbija je uz Srbe Mostara
Naredni članakĐOKIĆ U NEVESINJU: ENERGETSKI RAZVOJ KROZ KORIŠTENjE SNAGE VODE, VJETRA I SUNCA