GRAĐANI NE POŠTUJU NAREDBE KRIZNIH ŠTABOVA: MOSTARSKA POLICIJA MORALA PRIVESTI JEDNU OSOBU KOJA NIJE ŽELJELA U KARANTIN (FOTO)

Mještani jednog južnog mostarskog naselja prijavili su policiji da je jedna muška soba iz njihovog naselja boravila u Italiji, te da se nakon povratka nije prijavio nadležnim organima, niti je želio u samoizolaciju.

Muškarac se kretao i nije poštovao preporuke nadležnih organa o ponašanju osoba koje dolaze iz zemalja sa visokim stepenom zaraze virusom korona. Osobe koje su došle iz Kine, Italije, Južne Koreje, Irana, Njemačke, Francuske i Španije moraju se javiti zdravstvenim ustanovama i postupiti po njihovim uputstvima.

Policiji je prijavljen muškarac Č.K (58). Policija ga je pronašla i identifikovala, privela u policijsku stanicu, te  mu je nadležna inspekcija Grada Mostara izdala rješenje da se stavlja pod zdravstveni nadzor i zabranjuje mu se kretanje 14 dana i napuštanje prostora u kome boravi.

U rješenju se navodi da je Č.K. dužan pratiti svoje zdravstveno stanje i svakodnevno o tome telefonski obavještavati Dom zdravlja Mostar.

U Mostaru su preksinoć dvije osobe bile smještene na Infektivni odjel SKB Mostar i pokazalo se da u negativni na virus korona.

Krizni štabovi u Federaciji, Republici Srpskoj i kantonima izdali su naredbe o ponašanju stanovništva i institucija koje se moraju poštovati.

Prethodni članakESTRADA U DEBELOM MINUSU Čola gubi 50.000, a Aca Lukas 100.000 evra zbog korona virusa
Naredni članakJoš dva oboljela od virusa korona u RS