Grad Trebinje i Crkvena opština proslavljaju krsnu slavu

Grad Trebinje i Srpska pravoslavna Crkvena opština Trebinje proslaviće 19. avgusta slavu grada i Sabornog hrama – Sveto preobraženje Gospodnje.

Proslava najsvečanijeg dana u Trebinju počeće u petak, 18. avgusta, kada će u 16:30 časova, u Gradskom parku „Jovan Dučić“ biti otvoren tradicionalni „Sajam meda i vina“.

Isto veče, u 18.00 časova, u Kulturnom centru će biti otvorena izložba radova likovnih umjetnika Trebinja „Umjetnici svome gradu“.

Praznično večernje počinje u 19.00 časova, u Sabornom hramu Svetog preobraženja Gospodnjeg, nakon čega će u 20:30 časova u Muzeju Hercegovine biti otvorena izložba „Risto i Beta Vukanović – 150 godina od rođenja“.

Na praznik Svetog preobraženja Gospodnjeg, Sveta arhijerejska liturgija u Sabornom hramu počinje u 9.00 časova, nakon čega će, u porti hrama, biti upriličeno lomljenje slavskog kolača te polaganje cvijeća na Spomenik braniocima Trebinja od 1991. do 1996. godine.

U 11.00 časova, u Dučićevoj ulici, biće organizovana promocija domaćih proizvoda „Naše je bolje“.

Svečana sjednica Skupštine grada biće održana u 12.00 časova, u Kulturnom centru, s prigodnim obraćanjem gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića.

Praznično večernje, koje će biti služeno u Sabornom hramu, počinje u 20.00 časova, nakon čega će uslijediti svečana litija ulicama grada.

Preobraženske svečanosti se završavaju koncertom „Rock el Clasico“, Stefana Milenkovića i Neleta Karajlića, na Trgu slobode sa početkom u 21:40 časova.

Prethodni članakBiciklisti oživjeli “ćirinu” prugu od Trebinja do Bileće
Naredni članakĆurić: U sabornosti, radosti i jedinstvu proslavimo najsvečaniji praznik u Trebinju