Ćurić: U sabornosti, radosti i jedinstvu proslavimo najsvečaniji praznik u Trebinju

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić pozvao je sugrađane da krsnu slavu Grada i Sabornog hrama – Sveto Preobraženje Gospodnje proslave zajedno, u što većem broju, uz toplu dobrodošlicu svim gostima grada.

Obraćanje prenosimo u cjelosti:

  1. i 19. avgusta proslavljamo Sveto Preobraženje Gospodnje, krsnu slavu našeg grada i Sabornog hrama. To je prilika da iskažemo ljubav prema bližnjima, komšijama i sugrađanima.

Pozivam vas da se u što većem broju okupimo, da u sabornosti, radosti i jedinstvu proslavimo najsvečaniji praznik u Trebinju.

Povodom Preobraženja u naš grad će stići brojni gosti, prijatelji i pobratimi iz Srbije, Crne Gore i okruženja. Ukažimo im gostoprimstvo i dočekajmo onako kako jedino i znamo – domaćinski!

Kao i do sada, nadležna javna preduzeća uložiće dodatne napore da Trebinje tokom proslave bude besprijekorno čisto. Pomozimo i mi da naše ulice, trotoari i ostala javna mjesta budu što urednija. Neka Trebinje tokom ovogodišnjeg svetkovanja posebno zablista. Očistimo svoja dvorišta i ulaze, a u noći slavlja osvijetlimo domove.

Neka je Sveto Preobraženje Gospodnje na radost svima! Živjeli.

 

Prethodni članakGrad Trebinje i Crkvena opština proslavljaju krsnu slavu
Naredni članakSrpski vojnik napadnut nožem u kasarni u Pazariću