Erdogan otvorio Diplomatski forum u Antaliji; Obratio se i Lavrov

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je otvarajući treći Diplomatski forum u Antaliji da je ovo najveći skup koji okuplja lidere država i vlada na jednom mjestu, te dodao da je razmjena informacija i ideja ključna u trenucima kada se politika na globalnom nivou suočava s brojnim izazovima. Na foumu se obratio i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Lavrov je rekao da su svi principi iščezli kada je riječ o svjetskoj ekonomiji i za katastrofalno stanje optužio Zapad.

– Zapad je prekršio dogovor o Ukrajini, sklopljen sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom. Članice NATO saveza to vrijeme iskoristili su da vojno ojačaju Ukrajinu – istakao je Lavrov.

Kada je riječ o poruci iz Bijele kuće da neće slati trupe u Ukrajinu, Lavrov je rekao da ne treba apsolutno biti siguran da su se SAD distancirale od stava francuskog predsjednika Emanuela Makrona, koji ne isključuje slanje trupa u Ukrajinu

Počeo je Diplomatski forum u Antaliji (ADF) koji se održava od 1. do 3. marta 2024. godine, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Turske, Redžepa Tajipa Erdogana, a na inicijativu Ministarstva spoljnih poslova Republike Turske.

Prethodni članakKošarac: Prvi mart falsifikat, a ne praznik
Naredni članakSusret Cvijanovićeve, Dodika i Orbana u Antaliji